Logo amersfoortnu.nl

Spelen met 'die Zauberflöte' bij De Nieuwe Erven

Amersfoort - Zondag 30 september presenteert JeKun(s)t een interactieve en creatieve middag voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Opera 'die Zauberflöte' dient als thema en inspiratiebron.
De middag begint om 14:00 uur, eindigt om 17:00 uur en vindt plaats in Cultuurboerderij De Nieuwe Erven aan de Heiligenbergerweg 144 (parkeren bij Park Randenbroek).

JeKun(s)t is een vorig jaar gestart initiatief van kunstenaarscollectief Helder. Binnen Helder zoeken kunstenaars en andere creatievelingen van verschillende disciplines samenwerking: ze verlaten hun eigen comfortzone, experimenteren en ontdekken elke keer weer, hoe leuk, leerzaam en inspirerend dat is. Zo ontstond de JeKun(s)t-formule: leuke, inspirerende middagen, waar iedereen - publiek én JeKun(s)t-speler - luchtig en vrij kan spelen met zijn eigen creatieve mogelijkheden. Middagen, waar telkens aan de hand van een bepaald thema, volgens een bepaalde structuur, aan een gezamenlijk 'iets' wordt gewerkt.
Voor dit seizoen heeft Helder vijf JeKun(s)tmiddagen gepland; dit jaar staat elke middag in het kader van een hoogtepunt uit de West Europese cultuur. Thema voor de middag van 30 september is Mozarts wereldberoemde opera 'die Zauberflöte'. Stembanden meenemen dus en hilariteit verzekerd.

Programma 30 september
Je maakt eerst kennis met het bijzondere van deze opera. Daarna kun je kiezen uit verschillende workshops van 60 minuten:
• zang door Hannie Slingerland (zie www.hannieslingerland.nl)
• muziek door Rossi Ovtcharova (zie www.infohelder.com)
• melodrama door Moniek Nusselein (zie www.infohelder.com)
• kostuums door Sally Pittman (zie www.sallypittman.nl)
• improvisatietheater door Daan Beckers (zie https://detheaterwerkplaats2015.wordpress.com/over/)
• tekst door Dini Teunis (zie www.dien.nu)
Er is bovendien een speciaal op kinderen gerichte workshop.

Na de workshops en een kleine pauze begint het Grote Gepuzzel. Met dat wat uit de workshops is voortgekomen maken spelers en publiek een héél bijzondere bewerking van Mozarts oude toverfluit: het sluitstuk van de middag.

Praktische informatie
Kaartjes zijn te koop contant aan de deur. Kosten: volwassenen € 12,50 / studenten en 66plussers: € 7,50.
Kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding kunnen gratis meedoen.
Lijkt het je leuk om je muziekinstrument of iets anders bruikbaars mee te nemen (kostuum, decorstuk, …)? Hou je dan vooral niet in! Bij Je Kun(s)t is dat namelijk nergens voor nodig.
Kun je niet meedoen maar wil je graag een indruk krijgen van de middag kom dan om 16. 45 het sluitstuk bewonderen. De deuren gaan dan gratis open.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden