Filmprogramma De Lieve Vrouw van 20 tot en met 26 september

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl

PREMIÈRES

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre

Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familie-drama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloed-transfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

WHAT WILL PEOPLE SAY
Regie: Iram Haq

De 16-jarige Nisha is bij haar vrienden een doorsnee Noorse tiener, thuis de perfecte Pakistaanse dochter. Als ze met haar vriendje wordt betrapt, wordt ze door haar familie ontvoerd naar Pakistan. Waargebeurd verhaal.

SIR
Regie: Rohena Gera

De jonge weduwe Ratna werkt als kamermeisje bij een rijke familie uit Mumbai. Zij en de zoon des huizes krijgen gevoelens voor elkaar. Maar een leven samen lijkt echter niet tot de mogelijkheden te behoren.

PITY
Regie: Babis Makridis

Een oncomfortabele maar hilarische film over Giannis die verslaafd is aan medelijden. Hij doet er werkelijk alles aan om zielig gevonden te wor-den. Helaas. Het gaat steeds beter met hem...
Ook thuis te zien via Picl

LIVING THE LIGHT - ROBBY MÜLLER
Regie: Claire Pijman

Met zijn baanbrekende camerawerk was Robby Müller (1940-2018) een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Voor dit bijzondere filmessay gebruikte de regisseur duizenden videodagboeken en foto’s van Müller.
Ook te zien op Picl

SPECIALS

GAYFILM
MY BIG GAY ITALIAN WEDDING
Regie: Alessandro Genovesi
ZO 23 20.15 UUR

Heerlijke campy komedie over Antonio en Paolo die willen trouwen in het pittoreske geboortedorpje van Antonio. Alleen kennen Antonio's ouders Paolo niet. Ze weten zelfs niet dat hun zoon homoseksueel is...
Ook thuis te zien via Picl

GEPROLONGEERD

A CASA TUTTI BENE
Regie: Gabriele Muccino

Gasten en vis blijven drie dagen fris, luidt het gezegde. Maar bij familie is de houdbaarheid korter. Zeker bij een Italiaanse familiereünie waar ook exen en woest aantrekkelijke neven en nichten rondlopen.

LA PRIÈRE
Regie: Cédric Kahn

Thomas wil afkicken en vertrekt naar een groep ex-verslaafden in de bergen. Hij geeft zich over aan een Spartaans leven, maar ontdekt ook een nieuwe kwelling. De internationale pers was lovend over dit gevoelige drama.
Ook thuis te zien via Picl

I AM NOT A WITCH
Regie: Rungano Nyoni

Drama over de 9-jarige Zambiaanse Shula die wordt veroordeeld wegens hekserij. Shula's lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt. Maar is dat wel zo?

DOGMAN (16+)
Regie: Matteo Garrone

Gebaseerd op ware gebeurtenissen in de jaren ‘80. De buitenwijken van Rome worden geteisterd door criminaliteit en de vriendelijke hondenverzorger Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen. Dan begaat hij zelf een vreselijke misdaad.

JOURNEYMAN
Regie: Paddy Considine

Matty Burton is wereldkampioen boksen en gelukkig met zijn vrouw Emma en hun dochter Mia. Na een wedstrijd stort Matty opeens in. Als hij ontwaakt uit zijn coma begint de ware strijd pas echt.

THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM (16+)
Regie: Muayad Alayan

Sarah en Saleem hebben een affaire. Niet slim, omdat de één Joods is, en de ander Palestijns. Een simpel geval van overspel kan in een verdeeld Jeruzalem al snel leiden tot een politieke spionagethriller.
Ook thuis te zien via Picl

3 DAYS IN QUIBERON
Regie: Emily Atef

Een bijzondere zwart-wit film gebaseerd op echte gebeurtenissen in het leven van de Duitse actrice Romy Schneider.

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
Regie: Gustav Möller

Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.

DOCUMENTAIRES

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf

Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

RABOT
Regie: Christina Vandekerckhove
In deze documentaire zien we verhalen van de bewoners van een betonnen flat in Gent die op het punt staat gesloopt te worden. Christina Vandekerckhove laat schoonheid zien in de lelijkste kanten van het leven.
Ook thuis te zien via Picl

JEUGD

HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER (6+)
Regie: Amalie Nesbæk Fick

Kat Mitcho en olifant Sebastiaan gaan op zoek naar de burgemeester die al een jaar wordt vermist. Het wordt een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

RITA & KROKODIL 2 (AL)
Regie: Siri Melchior

Voor onze allerjongste bezoekers: negen tot de verbeelding sprekende verhaaltjes over de 4-jarige Rita en haar grote vriend Krokodil.

Meer berichten