Tijdens de opening was ook GroenLinks-wethouder duurzaamheid Astrid Janssen present.
Tijdens de opening was ook GroenLinks-wethouder duurzaamheid Astrid Janssen present. (Foto: )

Opening CNG/groengas-tankstation PitPoint

Amersfoort - Met de opening dinsdag 18 september van het CNG/Groengas-station Kreijne in Amersfoort kan gestart worden met de levering van CNG/groengas aan weggebruikers uit Amersfoort én passerende automobilisten op de A1. Een mooie locatie van dit 71ste openbare CNG/groengas-station van PitPoint in Nederland gezien de strategische ligging vlak langs deze belangrijke verkeersader.

Tijdens de opening waren diverse belanghebbenden aanwezig, waaronder GroenLinks-wethouder duurzaamheid Astrid Janssen van de gemeente Amersfoort: "Ik ben er ontzettend trots op dat Kreijne in samenwerking met PitPoint in Amersfoort CNG/groengas gaat aanbieden", stelt zij. "PitPoint is een toekomstgerichte onderneming die helpt ons klimaat te beschermen. Met de komst van dit station hebben we in Amersfoort drie locaties waar deze duurzame en toekomstgerichte brandstof te krijgen is."
Daar is Rosan Kreijne van familiebedrijf Kreijne ook blij mee. "Wij zijn de afgelopen jaren bezig geweest ons familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Het aanbieden van een alternatieve brandstof past goed binnen onze duurzaamheidsstrategie. Ons full-service tankstation heeft naast de 'gewone' diesel en benzine ook LPG, Euro 98 en Diesel Supreme. CNG/groengas is een fijne toevoeging aan onze dienstverlening en een goede stap richting groenere mobiliteit."
Door de goede ligging is de nieuwe tanklocatie binnen drie minuten te bereiken vanaf de A1 (afrit 12, Bunschoten-Spakenburg), zullen forenzen en andere automobilisten die op CNG/groengas rijden regelmatig gebruik van de nieuwe service gaan maken.

'Met derde station meer ruimte voor verduurzaming'

Zoals de wethouder al aangaf, het is inmiddels het derde groengasstation in Amersfoort. En dat biedt weer potentie voor bedrijven met een groot wagenpark. Zoals bijvoorbeeld afvalverwerker ROVA. Allard van Bruggen van dat bedrijf: "Door de komst van het derde station zou de capaciteit voor ons nu voldoende moeten zijn. Dat betekent dat we bij de aanschaf van nieuwe wagens voor ons bedrijf zeker CNG/groengas mee zullen nemen in de overwegingen. We hebben al voertuigen op groengas rijden en in Zwolle en Steenwijk hebben we eigen groengasstations. We omarmen iedere vorm van verduurzaming, maar we zijn ook afhankelijk van het aanbod. Vandaar dat we blij zijn met dit nieuwe tankstation. Voor ons biedt dit nieuwe kansen."
Dit nieuwe PitPoint-station aan de Bunschoterstraat in Amersfoort (Hoogland) is een openbaar CNG/groengas-station. CNG staat voor Compressed Natural Gas, aardgas onder druk. CNG is een schone, voordelige, fossiele brandstof met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2 dan benzine en diesel. Groengas heeft dezelfde samenstelling als CNG waardoor een CNG-auto ook op groengas kan rijden. Het verschil is dat groengas geen fossiele bron kent, maar een duurzame. Het wordt gemaakt van biogas dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. Groengas zorgt voor minimaal 75 procent CO2-reductie.
Klanten van PitPoint tanken CNG aan de pomp en PitPoint zet dit dan op verzoek om naar groengas met een groengas-certificaat.

Meer berichten