Logo amersfoortnu.nl


Aankondiging door de boeren
Aankondiging door de boeren (Foto: Jan Zuilhof en rechtenvrij)

Vier Burendag (22 sep) op de Eemstadboerderij!

Zaterdag 22 september kunnen alle buren van Amersfoort terecht op pop up tuinderij de Eemstadboerderij, een biologisch stadslandbouw inititiatief. Onder genot van een hapje en drankje kun je nieuwe buren ontmoeten en kennismaken met het tuinteam. Er zijn kinderactiviteiten, rondleidingen en wie wil, kan de handen uit de mouwen steken. Vanaf 14.00 staat de koffie klaar. De Eemstadboerderij zit in Vathorst, bij rotonde 11, achter de Citroengarage. Meer informatie vind je op www.Eemstadboerderij.nl

Op zaterdag middag 22 september nodigt Eemstadboerderij graag alle buren van Amersfoort uit voor een een Oogstfeest op de pop up tuinderij, tijdens Burendag. Kom snuffelen en onthaast in deze verborgen oase midden in de stad. Er is een proeverij van gezonde, o zo lekkere hapjes van kraakverse groente. Laat je rondleiden door bio-boerin Jolke en kijk hoe je verse portie groenvoer groeit en bloeit, terwijl de bijen lustig zoemen.

Er zijn stoere kinderactiviteiten: een buitenspelletjes circuit en insectensafari, maar ook komt de Natuurfee voorlezen. Wie wil, kan de handen uit de mouwen steken: we willen met de buurt palen in de grond zetten, voor schaduwdoeken. Want op de boerderij zijn vaak (kinder) activiteiten, of kan warm geluncht worden met producten van het land. Dan is een stukje schaduw heel welkom, hebben we deze zomer wel gemerkt!

Op de Eemstadboerderij kunnen mensen terecht voor onbespoten, (h)eerlijke groente met nul voedselkilometers, voor een schappelijke prijs! Er werken veel vrijwilligers: mensen die de taal willen leren, een dagbesteding zoeken of willen ervaren hoe je op biologische wijze groente teelt. De Eemstadboerderij zit bij rotonde 11 in Vathorst / Hooglanderveen, achter de citroengarage (Koningsbergerweg). Wij vieren burendag van 14.00 tot 16.30. Tot 22 september!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden