Logo amersfoortnu.nl


Buiten het rijden op een indoorschaatsbaan organiseerd SVV Woudenberg ook natuurtochten en wedstrijden
Buiten het rijden op een indoorschaatsbaan organiseerd SVV Woudenberg ook natuurtochten en wedstrijden (Foto: Rob Theunissen)

De Schaatsen mogen weer van zolder

Hetty Heijne

Rubriek: Sportclub in beeld

Het zomerseizoen is bijna afgesloten en het winterseizoen komt er weer aan. De tijd voor Schaatsvereniging Woudenberg (SVW) om de schaatsen van zolder te halen. De gezellige club, die alweer 30 jaar bestaat, zal vanaf eind september tot en met maart weer gaan genieten van het ijs, al zal dat in eerste instanties nog wel op kunstijs moeten.

Woudenberg - "29 september start ons schaatsseizoen weer", vertelt voorzitter Teun Breedijk. "Dit doen we door middel van een 'Startmiddag' te organiseren waar we met elkaar schaatsen, schaatsdemonstratie geven en schaatsclinics voor nieuwe leden organiseren. Na deze dag starten de wedstrijd-, recreatie- en jeugdschaatsers weer met hun trainingen en worden de eerste wedstrijden georganiseerd. Schaatsvereniging Woudenberg maakt gebruik van sportcentrum De Vechtsebanen in Utrecht. Dat lijkt ver weg, maar dat valt erg mee. Daarnaast rijdt iedereen met elkaar mee, zodat je als lid of als ouders niet iedere keer naar Utrecht hoeft te rijden - alhoewel het voor ouders van jeugdleden wel leuk is om te zien hoe zoon of dochter schaatst."

Bij SVW staat het plezier in het schaatsen voorop. "Dat betekent dat er op een gezellige en ongedwongen manier door jong en oud wordt getraind. Ieder traint op zijn/haar eigen niveau, met aandacht voor techniek en conditie", vervolgt Breedijk. "De eerste maanden van het seizoen staan in het teken van trainen en het werken aan de techniek. Januari en februari is ons 'hoogseizoen' en zodra er op natuurijs geschaatst kan worden organiseren we tochten en wedstrijden op het Leersumse Veld en op het Henschotermeer."

Iedereen die zich aansluit bij Schaatvereniging Woudenberg komt terecht in een zeer gezellige en informele club. Niet alleen in de wintermaanden maar ook de rest van het jaar want in de zomermaanden zijn ze actief bezig zijn met fietsen, skeeleren en looptraining voor jong en oud en is er ieder jaar in de zomer een trainingskamp in Enschede voor de jeugd. "Daarnaast hebben we ouder-kind zomertraining. Dit geeft ouders de gelegenheid om ook hun eigen conditie op pijl te houden tijdens de training van hun dochter/zoon".

Tussen de wedstrijden en trainingen door probeert de club nieuwe leden te werven. Zoals bij iedere vereniging willen ook zij graag nieuwe jeugdleden. "Om de jeugd te bereiken wordt er op 8 oktober op basisscholen de Woudenbergse skate clinics georganiseerd. We willen daarmee de jeugd bereiken en hen enthousiast maken voor de schaatssport. Uiteraard zijn nieuwe senior leden ook altijd welkom."

Wil jij ook schaatsen zoals Sven Kramer? Of wil je tijdens de vorstperiodes goed kunnen schaatsen? Neem dan schaatslessen bij Schaatvereniging Woudenberg. Tijdens twee gratis proeflessen kan je kijken of schaatsen als sport leuk vind. Geen schaatsen? Geen probleem die kan je huren. Aanmelden voor een proefles kan via de website www.svwoudenberg.nl of mail voorzitter@svwoudenberg.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden