Logo amersfoortnu.nl


Zaterdag 22 september is er weer Nacht van de Literatuur. Foto Remko Schotsman
Zaterdag 22 september is er weer Nacht van de Literatuur. Foto Remko Schotsman (Foto: )

Nacht van de Literatuur

Ben jij een literatuurliefhebber? Kom dan zaterdag 22 september net als duizenden andere lezers naar de Nacht van de Literatuur in Amersfoort! Het evenement, dat in 2015 als experiment begon, is zo'n succes dat het dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, met een divers aanbod van landelijke en regionale schrijvers, dichters, aanstormende en gevestigde namen.

Columnist en programmamaker Tim den Besten, stadsdichter Eva Vleeskruyer en de eigenzinnige drievrouwformatie In the Pocket openen het evenement in het KAdECafé. Stel daarna je eigen programma samen op een van de zeven bijzondere locaties rond de Koppelpoort. Je loopt makkelijk van de ene naar de andere locatie. Luister in de bibliotheek naar een interview met Adriaan van Dis. Of ga naar de Sint Aegtenkapel, waar Murat Isik vertelt over zijn roman 'Wees Onzichtbaar', een ontroerend verhaal over een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer. Bezoek Elke Geurts ('Ik nog wel van jou'), Henk van Straten ('Wij zeggen hier niet halfbroer') en Özcan Akyol ('Eus') op andere bijzondere locaties.

Ook is er een podium voor Eemlandse schrijvers en dichters. Op elke locatie kun je de boeken van de schrijvers kopen en laten signeren. Verder is er een literaire pubquiz 'Harry Muesli en de Letterkundige Vragen', een pop-up leescamping met boekentent, recensietent en voorleestent, een Inspiratieboot, en een programma van de HKU Writing for Performance, onder begeleiding van Eva Hoeke. Aan het eind van de avond komen publiek en schrijvers bijeen voor een slotfeest in het KAdECafé. Alle locaties zijn vrij toegankelijk. Je beslist na elk optreden zelf hoeveel je betaalt.

Meer informatie? Ga naar www.tijdvooramersfoort.nl/nacht-van-de-literatuur.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden