Logo amersfoortnu.nl


Foto: Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH)

5 x luchtfoto's van Amersfoort in de jaren '20 en '30

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) vond 2000 historische beelden die militairen in de jaren '20 en '30 maakten. Fotografen van de 'Luchtvaartafdeeling' maakten half hangend uit een vliegtuig deze bijzondere luchtopnames van Amersfoort. Kijk je mee?

Luchtfoto van Amersfoort, met de voormalige H.S.M. Werkplaats aan de Utrechtscheweg, inmiddels Utrechtseweg. De sporen zijn die van de oude treinlijn Amersfoort-Kesteren.

Deze foto is genomen op 1500 m hoogte in 1924. Op de foto zie je een deel van het spoor en het station van Amersfoort.

Voordat Liendert, Vathorst, Schothorst en de andere nieuwbouwwijken er waren, was er vooral heel veel weiland. Deze foto is genomen tussen 1920 en 1940. Herken jij dit stukje Amersfoort?

Deze opname van het centrum van Amersfoort is gemaakt tussen 1920 en 1940. Op de foto zie je onder andere de Onze Lieve Vrouwetoren.

Formatie van 3 Fokker C.10's boven Amersfoort, datum onbekend.

Toen in Amersfoort Mooie gebouwen moet je mooi houden. De Onze Lieve Vrouwetoren heeft dan ook een aantal keer ... Roeliene Bos - Geplaatst op 4 februari 2018 Toen in Amersfoort

Toen in Amersfoort: de Zuidsingel door de jaren heen

Het is een van de meest romantische straatjes van Amersfoort: de Zuidsingel. Het is de hoogs... Roeliene Bos - Geplaatst op 19 augustus 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/amersfoort. Meer inspirerende verhalen over Amersfoort lezen? Ga dan naar de site.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden