Logo amersfoortnu.nl


Robbert Kemperman bezoekt Basketballvereniging Crackerjacks
Robbert Kemperman bezoekt Basketballvereniging Crackerjacks (Foto: NOC*NSF)

Jury verkiezing Vereniging van het Jaar bezoeken basketbalvereniging Crackerjacks

De juryleden van de verkiezing Vereniging van het Jaar hebben woensdag 5 september een bezoek gebracht aan provinciewinnaar Crackerjacks. De basketbalvereniging is winnaar in de categorie sport in de provincie Utrecht. Zij werden geïnterviewd door ambassadeur en hocky-international Robbert Kemperman en juryleden uit de sportwereld. Na afloop van het bezoek reageerde de jury enthousiast: “Het is mooi om te zien dat deze vereniging niet alleen een belangrijke rol speelt in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. Van een ‘onzichtbare’ vereniging binnen twee jaar met de juiste energie volop actief in de gemeente Amersfoort.” Basketbalvereniging Crackerjacks werd door middel van een interview getoetst op thema’s als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Eind september tijdens de Nationale Sportweek wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.

Ontknoping verkiezing De komende weken komt de verkiezing Vereniging van het Jaar tot ontknoping. Bekende ambassadeurs uit de sport, - en cultuurwereld bezoeken samen met juryleden alle provinciewinnaars. Vervolgens kiezen zij per categorie drie winnaars die doorgaan naar de landelijke finale. Uiteindelijk mag één sportvereniging en één cultuurvereniging de titel Vereniging van het Jaar gaan dragen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Sportweek eind september.

Achtergrond verkiezing Vereniging van het Jaar Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn voor mensen niet alleen fysiek, maar ook zeker sociaal heel belangrijk. Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: ‘Deze verkiezing is een mooie manier om het verenigingsverhaal in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema’s als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden