Logo amersfoortnu.nl


Foto: Roeliene Bos

Mysterie: van wie is de rode kater die de Hof op stelten zet?

Sommigen dachten dat Boris weer terug was toen ze een rode kater over de hof zagen struinen, maar niets bleek minder waar. We spraken Quincy van der Ree, de trotse eigenaar van rode kater Poetin. "Sinds een maand of twee maakt hij hier de boel onveilig. Hij heeft echt zijn eigen leven."

We spreken af bij Fiji, een van de favoriete stekken van Poetin. En jawel, nog voordat we plaatsnemen op de bank, komt de rode kater al gedag zeggen. Medewerker Marije is helemaal weg van het beest. "Iedere ochtend als ik de deur open doe, dan zit ie er al. Hij is zo lief. Hij is hier hartstikke welkom hoor." Het is een reactie die Quincy wel vaker krijgt van het horecapersoneel op het plein, de ene na de andere zaak vereert Poetin met een bezoekje. "Het uitgaanspubliek is ook helemaal dol op hem. Ik heb al verhalen gehoord dat hij met mensen mee de kroeg in wil 's nachts."

We kwamen Quincy en zijn kat op het spoor toen Danielle Oosterbeek, de eigenaresse van Fiji , een oproepje plaatste op Facebook.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)

0

; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden