Logo amersfoortnu.nl


Maria by Callas
Maria by Callas (Foto: De Lieve Vrouw)

Filmprogramma De Lieve Vrouw DO 13 T/M WO 20 SEP

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl.

PREMIÈRES

LA PRIÈRE
Regie: Cédric Kahn

Thomas wil afkicken en vertrekt naar een groep ex-verslaafden in de bergen. Hij geeft zich over aan een Spartaans leven, maar ontdekt ook een nieuwe kwelling. De internationale pers was lovend over dit gevoelige drama.
> Ook thuis te zien via Picl

I AM NOT A WITCH
Regie: Rungano Nyoni

Drama over de 9-jarige Zambiaanse Shula die wordt veroordeeld wegens hekserij. Shula's lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt. Maar is dat wel zo?

MARIA BY CALLAS
Regie: Tom Volf

Een cadeau voor de fans: ruim 40 jaar na haar dood een intiem portret van de Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas. Aan de hand van nooit eerder vertoonde privébeelden, foto’s en brieven.

NIEUW

A CASA TUTTI BENE
Regie: Gabriele Muccino

Gasten en vis blijven drie dagen fris, luidt het gezegde. Maar bij familie is de houdbaarheid korter. Zeker bij een Italiaanse familiereünie waar ook exen en woest aantrekkelijke neven en nichten rondlopen.

SPECIALS

GAYFILM
MY BIG GAY ITALIAN WEDDING
Regie: Alessandro Genovesi
ZO 16 19.00 UUR

Heerlijke campy komedie over Antonio en Paolo die willen trouwen in het pittoreske geboortedorpje van Antonio. Alleen kennen Antonio's ouders Paolo niet. Ze weten zelfs niet dat hun zoon homoseksueel is...
> Ook thuis te zien via Picl

GEPROLONGEERD

DOGMAN (16+)
Regie: Matteo Garrone

Gebaseerd op ware gebeurtenissen in de jaren ‘80. De buitenwijken van Rome worden geteisterd door criminaliteit en de vriendelijke hondenverzorger Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen. Dan begaat hij zelf een vreselijke misdaad.

JOURNEYMAN
Regie: Paddy Considine

Matty Burton is wereldkampioen boksen en gelukkig met zijn vrouw Emma en hun dochter Mia. Na een wedstrijd stort Matty opeens in. Als hij ontwaakt uit zijn coma begint de ware strijd pas echt.

THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM (16+)
Regie: Muayad Alayan

Sarah en Saleem hebben een affaire. Niet slim, omdat de één Joods is, en de ander Palestijns. Een simpel geval van overspel kan in een verdeeld Jeruzalem al snel leiden tot een politieke spionagethriller.
> Ook thuis te zien via Picl

3 FACES
Regie: Jafar Panahi

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende video van een jong meisje dat om hulp smeekt. Met een vriend gaat ze naar het afgelegen dorp van het meisje. Ze ontdekken al snel dat tradities net zo belangrijk zijn als gastvrijheid.
> Ook thuis te zien via Picl

3 DAYS IN QUIBERON
Regie: Emily Atef

Een bijzondere zwart-wit film gebaseerd op echte gebeurtenissen in het leven van de Duitse actrice Romy Schneider.

FIGLIA MIA
Regie: Laura Bispuri

Wanneer de biologische moeder van de verlegen Vittoria in beeld komt, wordt het jonge meisje verscheurd door de liefde van zowel haar biologische moeder als haar pleegmoeder.
> Ook thuis te zien via Picl

DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
Regie: Gustav Möller

Zenuwslopende film waarin voormalig politieagent Asger een noodoproep ontvangt van een ontvoerde vrouw. Tijdens een race tegen de klok probeert hij haar te redden.

THE MERCY
Regie: James Marsh

Om geld te verdienen laat amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) in 1968 vrouw (Rachel Weisz) en kinderen achter en doet mee aan één van de gevaarlijkste zeilrace’s in de geschiedenis. Een opmerkelijk waargebeurd verhaal.

DOCUMENTAIRES

RABOT
Regie: Christina Vandekerckhove

In deze documentaire zien we verhalen van de bewoners van een betonnen flat in Gent die op het punt staat gesloopt te worden. Christina Vandekerckhove laat schoonheid zien in de lelijkste kanten van het leven.
> Ook thuis te zien via Picl

WHITNEY
Regie: Kevin Macdonald

Een diepgaande blik op het tragische leven en de muziek van icoon Whitney Houston.

CHAVELA
Regie: Catherine Gund, Daresha Kyix

Documentaire over zangeres Chavela Vargas die wereldberoemd werd vanwege haar interpretatie van traditionele Mexicaanse liederen. Haar seksuele geaardheid was een publiek geheim. Zo had ze affaires met Frida Kahlo en Ava Gardner.
> Ook thuis te zien via Picl

JEUGD

HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER (6+)

Regie: Amalie Nesbæk Fick
Kat Mitcho en olifant Sebastiaan gaan op zoek naar de burgemeester die al een jaar wordt vermist. Het wordt een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

RITA & KROKODIL 2 (AL)
Regie: Siri Melchior

Voor onze allerjongste bezoekers: negen tot de verbeelding sprekende verhaaltjes over de 4-jarige Rita en haar grote vriend Krokodil.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden