Logo amersfoortnu.nl


springkussen
springkussen (Foto: Theo Polman)

Festival GekkigGeit was een té gek succes! Naar schatting 1.000 bezoekers op GekkigGeit bij Boerderij Breevoort.

Op zondag 9 september was het tijd voor het allereerste kinderfestival GekkigGeit op Boerderij Breevoort in Hoogland-West: een hele gezellige dag, mede geholpen door het prachtige weer.


Direct vanaf de opening om 11.00 uur stroomden de bezoekers binnen. Er was dan ook veel gekkigheid te beleven bij Boerderij Breevoort; het boordevolle programma bevatte een lange lijst aan activiteiten. Natuurlijk waren er volop geiten te zien maar ook de overige activiteiten waren populair. Make-up artist Merel Wismeijer (Face Fantasy BodyArt) stond er met haar knal-blauwroze caravan. Kindercentrum Bzzzonder pakte stevig uit met een springkussen en diverse activiteiten, waaronder “GeitjePrik” en katapultschieten met geitenkeutels. De Muziek van DJ Lubbe zorgde voor een lekker ontspannen sfeertje en de diverse ondernemers die her en der een standje hadden werden goed bezocht.

Om het uur vertelde JeBo in het strobalentheater het verhaal van “De Wolf en de 7 Geitjes” en vertrok onder leiding van Sportivate een groep mensen richting het weiland waar een blote voetenpad was uitgezet; dat werd erg goed ontvangen. Boven in de zalen van Breevoort konden de kinderen zich ontspannen met de kinderyoga van Petra. Natuurlijk was er voldoende te eten en te drinken: de poffertjes van In den Gloeiende Gerrit, de snacks en drankjes van De Vlasakkers catering, de handgemaakte ijsjes van Las Paletas en de appelfrietjes van Winkels op Wielen waren erg in trek.

Jos Tolboom, eigenaar Boerderij Breevoort: “Het was een heerlijke dag. Ik heb genoten van de opkomst, de kinderen en de ongedwongen sfeer. Met dit festival wilde ik mijn bedrijf laten zien en de boerderij een beetje naar de stad brengen. Dat is goed gelukt. In de organisatie werd ik professioneel ondersteund door C3Advies /Theo Polman en iaMeventz / Mariska Jacobi. Ik heb veel positieve reacties, gehoord. Al met al was het erg leuk om te doen!”.

Over Breevoort
Boerderij Breevoort, in de volksmond ook wel “Universiteit van de Geit” genoemd, is een groot melkgeiten-bedrijf met 800 melkgeiten en ca. 200 lammeren. De boerderij is al sinds 1856 in het bezit van de familie Tolboom, Jos en Cindy Tolboom zijn de huidige eigenaars. Bij het bedrijf hoort 13 hectare land; Op Breevoort wordt geheel duurzaam gewerkt en het bedrijf is in het bezit van het keurmerk “KwaliGeit”’. Bij de geiten wordt geen antibiotica gebruikt en het ongedierte wordt zonder gif bestreden. Breevoort is daarnaast uniek vanwege zijn twee vergader- en feestzalen: vanuit deze volledig ingerichte ruimtes heeft men door de ramen en via de SkyBox, zicht op de 800 geiten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden