Logo amersfoortnu.nl


de verborgen kapel van ISSELT, die er al sinds 1339 staat in het bedrijventerrein
de verborgen kapel van ISSELT, die er al sinds 1339 staat in het bedrijventerrein (Foto: fotocollectief IDEA)

een saai bedrijventerrein komt tot leven

Fotocollectief IDEA exposeert in " Isselt "

Tien enthousiaste fotografen, onder leiding van een curator, zijn een aantal maanden geleden begonnen met een avontuur, waarvan zijzelf de daadwerkelijke gevolgen niet hebben kunnen overzien. Gestart als een fotocursus bij Regio Cultureel Centrum Idea te Soest, maar gaandeweg de zoektocht door het bedrijventerrein de Isselt, hebben zij gezien dat de negatieve klank, vaak verbonden met het woord “bedrijventerrein ”niet geheel op zijn plaats is.

Het idee voor het maken van een expositie over de Isselt, onder de vlag van 033fotostad, was al snel geboren.

Het is geworden tot een explosie van beeldmateriaal en geschreven stukken historie, te bewonderen op vier expositielocaties in de Isselt. de start is bij Restaurant RAUW, Kaliumweg 8 te Amersfoort

Met de beelden laten zij zien:

1.De teloorgang van de Isselt.

Veel gebouwen staan leeg met als schrijnend voorbeeld het Fläkt gebouw.

2. De transformatie van de Isselt

Innovatieve en duurzame bedrijfjes en bedrijven vestigen zich in de Isselt, bv VINT-Amersfoort, restaurant RAUW,  Wilco Boeken en tijdschriften

3. Verbinding.

De Isselt verbonden met de kern van Amersfoort en de omliggende landerijen van Soest door de rivier de Eem. ”Heerlijkheid Isselt ”met o.a. de kapel als historisch beginpunt van bebouwing van het gebied.

4 De mens in de Isselt

Foto’s van de leerlingen van VMBO school het ELEMENT en van de verschillende ondernemers en werknemers van eerder genoemde bedrijven. De portretten bestaan uit zowel geposeerde portretten als portretten op locatie in reportage-stijl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden