Logo amersfoortnu.nl


Koen Jansen. Foto: Daniel J. Ashes

Amersfoortse Diggy Dex treedt bijna op in Soest: 'De vibe in Openluchttheater Cabrio is zo tof'

De Amersfoortse Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex, staat op 14 september in Openluchttheater Cabrio in Soest. In de 'verborgen parel', zoals Koen het theater zelf liefkozend noemt, gaat hij in reprise met theatershow Golven: "Spelen in de open lucht heeft iets magisch."

Zeg je Diggy Dex, dan zeg je Koen Jansen. De Amersfoorter heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in de Nederlandse muziekindustrie. Hij rapte, schreef zijn eigen nummers en werkte samen met onder andere Paul de Munnik en Guus Meeuwis. Ook bracht hij met JW Roy de single Treur niet (Ode aan het leven) uit, waarmee hij vorig jaar zelfs op plek 437 in de legendarische Top 2000 terechtkwam.

Hoog tijd voor een (bijna) thuiswedstrijd. Na zijn optreden bij Flint begin dit jaar, speelt hij over twee weken in Soest. De plek waar Koen regelmatig komt om in de duinen te chillen met vrienden of te wandelen met zijn gezin. Niet zo gek dus dat de muzikant al twee keer eerder in Openluchttheater de Cabrio stond, zes jaar geleden tijdens Soestvrijstaal en afgelopen jaar tijdens Habitat Festival. Optreden in de buitenlucht blijft speciaal: "Ik vind de vibe in een openluchttheater zo tof. Het heeft de intimiteit van het theater en het voordeel van buiten zijn."

Een nazomeravond, drankje in de hand en Koen met band op een podium, wij zien het helemaal voor ons. Maar wat niemand hoopt tijdens zo'n buitenoptreden, gebeurde de muzikant één week geleden op de Uitmarkt: de regen kwam met bakken uit de lucht. "Er lagen grote plassen op het podium. De regen was extreem, dat had niemand voorzien", vertelt Koen. Lachend: "Dan moet je wel oppassen met springen."

Maar weer of geen weer, the show must go on . "De mensen die voor het podium staan, komen wel speciaal voor jou. Het is niets voor mij om te roepen 'ik blijf lekker droog staan'. De sfeer bij een concert maak je zowel met de band als met het publiek. En ik denk dat het publiek dat is blijven staan, veilig onder de paraplu's, de avond niet snel zal vergeten. Net als ik trouwens, het zorgde voor een bijzondere sfeer."

Wist je dat Koen ook de eerste rapper was die ooit in Koninklijk Theater Carré stond? Hij stond daar in 2017 op de planken met zijn theatershow 'Golven'. Het optreden in Soest is een reprise van die theatershow. "Er komen in Soest oude liedjes voorbij, maar ook de twee singles van mijn nieuwe album 'Karavaan'. We spelen ook één liedje dat we nog niet hebben uitgebracht, maar wel in het theater hebben gespeeld." De show in Soest is dus stiekem ook een voorproefje op wat komen gaat: een clubtour langs Nederlandse zalen begin volgend jaar.

'Dicht bij huis spelen heeft meer lading'

De inspiratie voor het nieuwe album kwam tijdens het vele touren door Nederland, maar een thuiswedstrijd is altijd wel extra speciaal. "Ik hou van Amersfoort om het dorpse karakter en ik kom ook regelmatig in Soest. Dicht bij huis spelen heeft meer lading. Het brengt een bepaalde warmte met zich mee omdat je de plek goed kent."

Openluchttheater Cabrio

Op een open plek in het bos van Soest vind je Openluchttheater Cabrio. Koen: "De locatie zorgt voor een bepaalde sfeer, het Openluchttheater is echt een verborgen parel. Het heeft iets magisch." Van Ali B tot Rowwen Heze: allemaal stonden ze al eens in het met bomen omringde theater. Diggy Dex is op 14 september aan de beurt, met singer-songwriter Kelsey Coockson in het voorprogramma.

Een kaartje voor de voorstelling kost €28,50 en is hier te koop.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/amersfoort. Meer inspirerende verhalen over Amersfoort lezen? Ga dan naar de site.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten