De unieke collectie Javaanse en Balinese dansmaskers, houten en bronzen kunstobjecten maakt deel uit van een expositie. Op de foto Indische kledij.
De unieke collectie Javaanse en Balinese dansmaskers, houten en bronzen kunstobjecten maakt deel uit van een expositie. Op de foto Indische kledij. (Foto: )

Gerard Mosterd vertelt over Indië en Indonesië

Gerard Mosterd vertelt zaterdag 4 augustus vanaf 15.00 uur over zijn werk als danser, choreograaf en theaterproducent en zijn verzameling kunstvoorwerpen uit voormalig Nederlands-Indië.

Amersfoort - Hij doet dit in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61. Aansluitend vertoont deze met name in Indonesië gevierde Nederlandse kunstenaar een filmregistratie van de door hem in Indonesië gemaakte dansvoorstelling 'Een Javaanse Histoire du Soldat'. Deze voorstelling, met Wieteke van Dort als verteller, was vorig jaar in de Nederlandse theaters te zien. Gerard Mosterd werd in het Soesterkwartier geboren en heeft (via zijn moeder) Indische wortels. In het huidige Indonesië verricht hij inmiddels gedurende twee decennia pionierend werk in de podiumkunstenwereld.

De unieke collectie Javaanse en Balinese dansmaskers, houten en bronzen kunstobjecten maakt deel uit van een expositie waarvoor ook Herman Klaasen materiaal beschikbaar stelde. De tentoonstelling kan op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur worden bezocht. In de maanden juli en augustus is het wijkmuseum ook op woensdagen van 12.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk.

Meer berichten