Jeffrey Spalburg
Jeffrey Spalburg (Foto: Aangeleverd)

Dubbelconcert in zomerserie Observant

Amersfoort - Om de week op woensdagavond swingt het op de binnenplaats van de Observant met de mooiste jazzconcerten in een zomerse sfeer. Woensdag 1 augustus vindt een bijzonder dubbelconcert plaats. Voor de pauze treedt de Zuid-Afrikaanse Wanda Baloyi op. Na de pauze kan er gelachen worden bij het programma Jazz & Jokes van Jeffrey Spalburg en het Round Midnight Orchestra. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Wanda Baloyi begon haar carrière in de jaren '90 met de Zuid-Afrikaanse meidengroep Ghetto-Luv. Sinds het begin van deze eeuw is ze echter actief als solozangeres. Met haar medemuzikanten trakteert ze deze avond het publiek op heerlijke relaxte jazz en soul. De band bestaat uit trompettist Mamba Nkopane, gitarist Billy Monama, toetsenist Mpho Kodisang, bassist Sakhile Nkosi en drummer Lungile Maduna.

Jazz & Jokes is een geheel nieuw comedyconcept waarin Jeffrey Spalburg zijn twee grote liefdes muziek en theater op een organische manier bij elkaar laat komen. Al toerend met het jazzorkest van New York Round Midnight ontstond het idee; de combinatie van topcomedy samen met topjazz in één avondvullende show. Het concept is geïnspireerd door de verhalen van de grote jazzclubs in het New York van de jaren 30. De MC’s in die tijd kondigde de grote jazzorkesten altijd aan met een lach en veel publiekparticipatie. De eerste stand-up comedians kwamen dan ook voort uit deze manier van presenteren.

Zoals jazz de ‘muziek van het moment’ wordt genoemd kan stand-up comedy ook alleen maar bestaan door helemaal in het moment te zijn. Rauw, direct en altijd inspelend op de situatie versterken deze twee kunstvormen zich nu tot één nieuw geheel; Jazz & Jokes. Verwacht een harde lach, omlijst door een muzikaal menu met de spirit van toen in het hier en nu.

Jeffrey Spalburg werkt meer dan tien jaar als professioneel comedian. Hij is een vast kernlid van het Comedycafé in Amsterdam, treedt op in binnen- en buitenland en was op tv te zien in onder andere The Comedyfactory, Vara’s Humor TV en Raymann Is Laat. Ook is hij de drijvende kracht achter het comedypodium FATU in het Bijlmer Parktheater. De muzikale leiding is in handen van niemand minder dan jazzlegende Rolf Delfos. Saxofonist, componist en arrangeur met een lange staat van dienst. Bekend van onder andere The Houdini’s, The Auratones, Licks & Brains en zijn eigen Artvark Saxophone Quartet.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Entree € 5,00
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Meer berichten