Het programma wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore (foto) en Miss Patty Pam-Pam. (Foto: Jelle Pieter de Boer)
Het programma wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore (foto) en Miss Patty Pam-Pam. (Foto: Jelle Pieter de Boer) (Foto: Jelle Pieter de Boer)

Diversiteit op de Hof tijdens Gaypride

Amersfoort - Donderdag 26 juli is de 16de editie van de Gaypride Amersfoort. De Hof is van oudsher het hart van het festival. Van 19.00 uur tot middernacht wordt een afwisselend programma gebracht van dj's en acts waar niemand bij stil kan blijven staan.

Het programma wordt gepresenteerd door drag queens Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam. Zij brengen ook enkele acts. Sumo W draait tussen de optredens door de meest dansbare platen op het podium, dat over de waterput op de Hof wordt gebouwd.

Hoofdact is dit jaar K-liber 4life. Deze band is voornamelijk bekend geworden in de jaren '90 en begin jaren 2000 met de hit Viben. Deze Nederlandse groep van Antilliaanse afkomst had ook ze hits als Magnifico, Dansen, Gymnastiek en Billenshake.

De Gouwe Ouwe Dans Band bestaat uit muzikanten die nummers spelen waar zij vroeger zelf op dansten. In de kelders, stegen, kroegen en disco's van weleer gingen zij uit hun bol op de muziek van een live band. Waar heb je dat vandaag nog? De band brengt haar passie voor dans en muziek over op het publiek. Muziek maken is plezier en dat stralen de leden van de Gouwe Ouwe Dans Band uit. Donderdag brengen zij twee sets met nummers uit de Homo Top-100 of die daarin niet zouden misstaan.

Dj Promiss sluit de Gaypride Amersfoort 2018 af met haar beats. Wat begon als hobby werd een succesvolle carrière met optredens in toonaangevende clubs in binnen- en buitenland en op grote dance-events zoals Impuls Outdoor, Extrema en Lovefields. Eind jaren '90 begon ze haar carrière op Boot Barocca en verwierf even later residentie bij toen zeer populaire DansSalon. Daarna ging het snel met haar en draaide ze in de beste clubs door heel Nederland en Europa. Ook is ze een veel gevraagde dj in de gay-scene. Haar muziekstijl kan worden omschreven als een energieke, brede mix van pop, house en club.

Bricked Out heeft al meerdere keren opgetreden op de podia en festivals van Amersfoort en omstreken. In februari 2017 won Bricked Out de publieksprijs tijdens de finale van de Grote Prijs van Leusden en in maart de voorrondes van de Kunstbende in Utrecht. Sinds twee jaar richt de band zich vol enthousiasme op eigen werk. Bricked Out speelt eigenwijze rock, energiek en spannend.

Dj/producer TIM-BER is geboren en getogen in Amersfoort waar hij ooit op tienjarige leeftijd is begonnen met draaien in het lokale jeugdcentrum. Nu, ruim 14 jaar later, heeft hij optredens in binnen- en buitenland. Hij heeft verschillende releases op zijn naam staan, met als hoogtepunt dit jaar 'Started', een samenwerking met Afrojack & D.O.D. en een officiële remix van Lucky Charmes zijn single 'No Sweat'. Met support van onder andere Martin Garrix, David Guetta, Afrojack, Hardwell en vele anderen is zijn muziek wereldwijd te horen.

Het complete programma en de tijden van de Gaypride Amersfoort zijn te vinden op www.gayprideamersfoort.nl.

Meer berichten