De innige omhelzing van de Argentijnse Tango.
De innige omhelzing van de Argentijnse Tango. (Foto: eigen opname)

Zwoele zomeravonden laten de Argentijnse Tango 'broeien'

Amersfoort - Iedere woensdagavond, de hele zomer lang, komen tangodansers uit het hele land naar Amersfoort met een tasje met dansschoenen aan de arm. De uitnodigende muziek in de kiosk op de Groenmarkt lonkt hen naar boven, de hoge hakken komen uit de tassen van de dames en de lakschoenen bij de heren. Al snel lonken en knikken twee dansers naar elkaar, staan op en gaan in een innige omhelzing op in de passionele muziek. Warmte deert hen niet, toeschouwers evenmin. De volgers houden de ogen dicht, de leiders gaan op in de ruimte, de muziek, de partner.

De Argentijnse Tango groeit snel in Amersfoort. Naast deze zomerse buitensalon wordt er iedere week intensief geoefend in De Danswerkplaats en zijn er vanaf september voor het 17de jaar weer wekelijkse lessen bij Cheek2Cheek, de Amersfoortse school voor Argentijnse Tango. Amersfoort is het hart geworden van de tango in Nederland, dansers uit alle windstreken komen hierheen en gerenommeerde tango-dj’s uit heel Europa draaien op de salons (dansavonden). De oefen- en leslocatie in De Nieuwe Stad (De Danswerkplaats) met dansvloer nodigt uit om te blijven dansen.

Na de zomer zijn weer de gratis proeflessen gepland, maar het is verstandiger om nu al een plekje te reserveren voor de lessenserie. Vorig jaar was de beginnersgroep (maximaal 12 paren) in zeer korte tijd volgeboekt. Voor iedereen die van de Argentijnse Tango een nieuwe hobby/passie wil maken, kijk even op de website van Cheek2Cheek voor alle informatie.

Meer berichten