Buurtbewoners bekijken expositie 'Vogels in het Paradijs' op speelveldje in Kattenbroek
Buurtbewoners bekijken expositie 'Vogels in het Paradijs' op speelveldje in Kattenbroek (Foto: Joris Hogenboom)

Expositie 'Vogels in het Paradijs'

AMERSFOORT - Op zondag 1 Juli zullen kunstschilders Andres Aliaga en Rosario Huidobro eenmalig hun nieuwe werk tonen, alvorens de schilderdoeken naar Chili gaan. Om 19:00 uur openen zij de expositie in de Hof der Toekomst 64 in Kattenbroek. Eenieder is daarbij welkom.


Andres Aliaga is op bezoek in Nederland vanwege de geboorte van zijn kleindochter. Geïnspireerd door haar, en door zijn fietstochten in de omgeving, verbond Aliaga zich met de natuur en schetste hij een grote diversiteit aan vogels die hij zag. Deze vogels schilderde hij op een tiental doeken, vanuit zijn expressieve en inventieve werkwijze. Aliaga toonde zijn 'Vogels in het Paradijs' al eerder op een voetbalveldje in Kattenbroek.

Aliaga (1962) nodigde Huidobro (1990) uit om samen met hem te exposeren. Ze toont haar laatste werk uit de serie “Las Trenzas del Universo” (Vlechten van het Universum). Het indrukwekkende formaat doek, gemaakt uit één kleur turquoise, zal maar even te zien zijn. Bij Huidobro is het gebruikelijk dat haar werk kort nadat het af is, meteen de wereld over vliegt, want ze verkoopt haar doeken meestal al voordat ze gemaakt zijn.


In juni 2017 kwam Aliaga voor het eerst naar Nederland met de etsen-expositie ’Gracias a la Vida’. In deze serie van kleine ingetekende en gedrukte schilderwerken verbeeldt de kunstenaar zijn Chileense thuisland en toont hij historische relaties die het land met Nederland heeft. Ook maakte Aliaga werk over het Nederland dat hij op dat moment nog enkel kende uit verhalen van reizende vrienden, met tulpen, molens, dijken en een oneindigheid aan fietsen. ’Gracias a la Vida’ is tot 1 juli tentoongesteld is Casa Migrante te Amsterdam.

Meer berichten