directeur Sabine Hessels met leerkrachten Astrid Lubbers en Lenny Steltenpool nemen het certificaat in ontvangst van Francis Kutschruiter van Early Bird
directeur Sabine Hessels met leerkrachten Astrid Lubbers en Lenny Steltenpool nemen het certificaat in ontvangst van Francis Kutschruiter van Early Bird (Foto: obs de Dubbelster)

De Dubbelster verlengt certificaat Engels onderwijs

AMERSFOORT - Openbare basisschool de Dubbelster heeft sinds het schooljaar 2009-2010 internationalisering als thema en als onderdeel daarvan heeft de school vroegtijdig vreemde talen onderwijs Engels ingevoerd (kort: VVTO Engels). Dat betekent dat de leerlingen vanaf groep 1 Engels onderwijs krijgen aangeboden.

In januari 2014 is de Dubbelster als eerste school in provincie Utrecht erkend als EarlyBird school, een landelijke certificering voor VVTO Engels scholen.

De Dubbelster, gelegen in de wijk Kattenbroek, is opnieuw door de stichting EarlyBird beoordeeld. Hiermee verlengt de Dubbelster als enige school in Amersfoort, de waardering van drie sterren VVTO Engels van EarlyBird.

Het team is bijzonder gemotiveerd en de gehele school ademt een sfeer van internationale oriëntatie uit. Dat is al aan de buitenkant zichtbaar. De school is gesierd met een wandschildering, waarop symbolen van verscheidene Europese landen te zien zijn. In de school is vooral het Engels prominent aanwezig. Er zijn in de gehele school uitingen te zien van de internationale projecten en English Corners.

Obs de Dubbelster maakt deel uit van stichting Meerkring voor openbaar onderwijs in Amersfoort.

Meer berichten