Kringloop verkozen tot Leerbedrijf 2018
Kringloop verkozen tot Leerbedrijf 2018 (Foto: Isis van der Hout)

Kringloop Amersfoort verkozen tot Leerbedrijf 2018

Amersfoort - "En de winnaar 2018 is… KRINGLOOP AMERSFOORT”. Onder daverend applaus werd woensdagavond 13 juni tijdens het Uitblinkersgala in de Stadschouwburg in Utrecht, Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden uitgeroepen tot Leerbedrijf van 2018. De kringloop was daarvoor genomineerd door het ROC- Midden Nederland.

De andere genomineerden waren: RABO-bank Centraal Utrecht, Amerpoort, Meander Medisch Centrum, Sportivate.

Mieke Bleij (directeur) en Teun Rook (begeleider werkplekleren en praktijkopleider stage) namen de prijs, een plaquette en een 'doorgeefcheque' van € 2.500,- in ontvangst. “We bedanken iedereen die zo enthousiast op ons gestemd heeft en zijn echt supertrots”, aldus Mieke Bleij.

De Kringloop Amersfoort verzorgt werkplekleren voor studenten van de opleiding Servicemedewerker (afdeling Dienstverlening Amersfoort) van het ROC-Midden Nederland. De studenten doen onder begeleiding van een docent werkervaring op binnen het leerbedrijf en werken aan een juiste beroepshouding. De werkzaamheden zijn divers en de studenten rouleren over de verschillende afdelingen. Studenten oefenen de vaardigheden die zij op school leren direct in de praktijk.

Wim Schouten en Wout van der Veen van ROC-MN afdeling Dienstverlening Amersfoort zijn erg enthousiast over de samenwerking:

“De kringloop in Amersfoort is een goed georganiseerd bedrijf en de begeleiding is echt uitstekend. Medewerkers verdelen samen met de aanwezige docent de klussen en coachen de studenten. Op elke afdeling is een persoon die de desbetreffende student begeleidt en aanstuurt: sociaal en begripvol, maar soms ook streng en duidelijk. Studenten worden positief benaderd met tops en tips. Kortom, een ideale omgeving voor studenten op niveau 2. “

Mieke Bleij: “De Kringloop in Amersfoort vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Ruim 400 mensen krijgen jaarlijks bij ons de kans om te leren werken in een veilige en afwisselende omgeving en een bijdrage te leveren. Niet alleen studenten bieden we een kans, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze prijs is het resultaat van de samenwerking van ROC-Midden Nederland (ROC-MN) en Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden (KCAL). Het kringloopcentrum bedankt iedereen die gestemd heeft en is nog in beraad over de bestemming voor de doorgeefcheque. Wat wel vast staat, is dat het een lokaal en sociaal goed doel zal zijn.

Meer berichten