Crackerjacks tegen team Den Haag
Crackerjacks tegen team Den Haag (Foto: A.J. van Wonderen)

Crackerjacks houdt zicht op kwalificatie voor World Finals 3X3 basketbal in Amerika

Amersfoort - Op zondag 10 juni werd een 3X3 basketbaltoernooi gespeeld in het Juliana van Stolbergpark te Amersfoort. In deze qualifier konden teams zich plaatsen voor de Nederlandse finale van Red Bull Reign in Den Haag. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de World Finals in Washington D.C. later dit jaar. In de qualifier in Amersfoort namen teams deel uit Nederland en Duitsland. Nederland behoort tot de wereldtop in 3X3 basketbal.

In de poulefase had Crackerjacks uit Amersfoort al zijn wedstrijden gewonnen. In de kwartfinale speelde Crackerjacks tegen team Den Haag – de winnaars van de Nederlandse finale in 2017. Na een 0 - 7 achterstand gooide Crackerjacks de schroom van zich af en begon het spel te lopen. Crackerjacks kwam sterk terug. Vlak voor het einde kwam Crackerjacks één punt voor te staan. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk. Een verlenging moest uitsluitsel brengen. Crackerjacks verloor uiteindelijk nipt de wedstrijd.

Team Den Haag speelde later in de middag de finale tegen team Zwolle. Team Den Haag won de finale met 17 tegen 11. Met het bereiken van de kwartfinale plaatste Crackerjacks zich voor de Nederlandse finale van Red Bull Reign en houdt daarmee zicht op plaatsing voor de World Finals in Amerika.

Meer berichten