Menno Wiegeraad begeleidt het stadslied project.
Menno Wiegeraad begeleidt het stadslied project. (Foto: )

Amersfoorts Stadslied creatie in geluid en beeld

Amersfoort - De stad Amersfoort is een prachtige stad met veel geschiedenis en cultuur. Toch lijkt de stad een minder duidelijk landelijke profilering te hebben dan bijvoorbeeld steden als Utrecht, Den Haag, en Rotterdam. Een nieuw Amersfoort stadslied in beeld en geluid door jongeren moet daar verandering in brengen!

Met een nieuw Amersfoorts stadslied in beeld en geluid wil de Amersfoortse organisatie maX Music de profilering duidelijker maken en tegelijk de sociale cohesie, trots en betrokkenheid/inclusie van vooral jongeren verhogen. Het project komt mede tot stand door een culturele subsidie van Gemeente Amersfoort, bijdragen van scholen en sponsoring van bedrijven.

Workshops
Vanaf september verzorgt maX Music workshops Songwriting en Rap om met jongeren een nieuw Amersfoort stadslied te schrijven en te zingen/rappen. Workshops Dans en Theater zullen leiden tot opnames voor een bijbehorende videoclip. Menno Wiegeraad van maX Music: "We hopen het nieuwe stadslied eind 2018, begin 2019 te presenteren op een prominente Amersfoortse Locatie." Jongerengroepen (bijvoorbeeld schoolklassen, kerken, sportteams, etc.) kunnen zich nu aanmelden om aan het project mee te werken op www.maxmusic.nl/amersfoorts-stadslied. Hier is ook meer informatie over de inhoud van de workshops en praktische informatie te vinden.

Sinds 2006 stimuleert de Amersfoortse organisatie maX Music creativiteit met workshops en acts/voorstellingen voor scholen, bedrijven en particuliere groepen. maX Music werkt met een enthousiast team professionele artiesten en kunstenaars. Menno Wiegeraad begeleidt het stadslied project. Hij maakte vele songs en videoclips met klassen en teams en begeleidde ook de KidsAanZet documentaire over de Amersfoortse wijk Vathorst.

Meer berichten

Shopbox