Mieke met de BEAM
Mieke met de BEAM (Foto: Amersfoort Muziek)

Orkesten zoeken nieuwe spelers

Amersfoort - Mieke Honingh heeft net enkele zware weken achter de rug met het Metropole Orkest (MO). De aanvoerder van de sectie altviolen was onder meer actief met de vroegere Roxy Music-frontman Bryan Ferry (uitverkochte concerten in Amsterdam en Antwerpen) en twee keer in CARRÉ met het MO, dat in het kader van het Holland Festival een samenwerking was aangegaan met een aantal Syrische topartiesten en met trompettist Eric Vloeimans.

Tijd voor rust? Bepaald niet, want deze week gaat Honingh als dirigent weer aan de slag in Concordia in Hoogland met de A.S.O. (Amersfoort String Orchestra) en het onlangs opgerichte BEAM (Blazersensemble Amersfoort). Het is haar ‘tweede muzikale leven’, zoals ze het zelf omschrijft: “Ik vind het heerlijk om met amateurmusici te werken. Ook daar vind je echte liefde voor muziek.”

Via ondersteuning vanuit het Metropole Orkest heeft Honingh leren arrangeren en dirigeren. Haar leermeester was de onlangs overleden Jan Stulen, een grootheid in het Nederlandse muziekleven. Zij werkt inmiddels anderhalf jaar met het strijkorkest en een half jaar met de blazers en is bijzonder tevreden, vooral over de inzet. “De mensen zijn enthousiast en leergierig”, zegt ze. “Maar we moeten voor beide orkesten nog wel wat uitbreiding zien te vinden.”

Zoveel mogelijke muzikale vrienden en relaties in en om Amersfoort worden ingeschakeld voor het project "Kom je ons versterken?" om zodoende het ledenbestand te verhogen. Er is ruimte voor spelers met de volgende instrumenten: strijkers: viool, altviool, cello, contrabas. Blazers: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn.

Mieke Honingh: “Een voorwaarde is dat men een tijdje les heeft gehad en natuurlijk moet men noten kunnen lezen. Ook als iemand aarzelt, mag hij of zij contact met me opnemen.” Aanmelden kan (ook voor de blazers) op www.amersfoortstringorchestra.nl; of mailen naar 033muziek@gmail.com. Mieke is ook telefonisch te bereiken: 06-22542683; b.g.g. 033-7850992.

Meer berichten