Kacper en Dylan tonen trots de gewonnen prijzen
Kacper en Dylan tonen trots de gewonnen prijzen (Foto: Maurice Couvée)

Pro de Baander is Bouwbaas 2018

Amersfoort - Voor het derde jaar op rij stond Pro de Baander woensdag 6 juni in de finale van de “Bouwbazen Challenge”. En dit keer met succes: Het team van leerkracht Paul Feitz ging met de hoofdprijs aan de haal: Een award en maar liefst €3000,- om het ingezonden plan uit te realiseren.

De challenge wordt elk jaar georganiseerd door ‘Bouwend Nederland’ afdeling Amersfoort en is bedoeld om jongeren enthousiast te maken voor het werken in de bouwsector. Tijdens de finaleronde in poppodium Fluor pitchten 5 scholen hun bouw-idee voor de eigen school of leefomgeving.

Dylan (15) en Kacper (15) van Pro de Baander zijn het afgelopen half jaar 4 uur per week druk bezig geweest met alle voorbereidingen: Een idee bedenken, een moodboard maken, bouwtekeningen maken en de inzending voorbereiden. Ze bouwden zelfs een maquette van hun plan: Een mobiele opslag voor de voorraad hout van de school en de werkstukken van de leerlingen houtbewerking.

Leerling Dylan: ‘Naast de houtwerkplaats van de Baander is geen mogelijkheid een vaste opslag voor de houtvoorraad te plaatsen omdat de ruimte vrij moet blijven van de gemeente. Er lopen ondergrondse leidingen die toegankelijk moeten blijven. Zo kwamen we al snel op het idee voor een soort magazijn op wielen’.

‘De aanloop naar de finale was nog even heel spannend’ vertelt Kacper. ‘vlak voor vertrek naar Fluor lieten we de maquette vallen en het kostte nog heel wat moeite om alles weer op tijd klaar te krijgen. Maar het is gelukt, en met succes!’.

De jury, bestaande uit vakmensen uit de bouwwereld prees met name de originaliteit van het plan en het feit dat het prima in het beeld van de school en schoolomgeving past. Bovendien bleef het team van de Baander keurig binnen het budget van 3000,- euro, het bedrag dat nu dus gewonnen is om het plan ook echt uit te gaan voeren.

Meer berichten