Sluiting Snackbar Tast Toe verlengd

Amersfoort - De tijdelijke sluiting van snackbar Tast Toe aan de Lavendelstraat 7 wordt verlengd met zes maanden van 8 juni tot en met 7 december 2018. Ook wordt de horeca-exploitatievergunning met onmiddellijke ingang ingetrokken. Dit heeft locoburge-meester Hans Buijtelaar besloten nadat eind mei een handelshoeveelheid drugs, meer dan 20 wikkels, is aangetroffen bij een medewerker van de snackbar.

Het besluit om de sluiting van de snackbar met zes maanden te verlengen én daarnaast de horeca-exploitatievergunning in te trekken is genomen in het belang van de openbare orde, veiligheid en gezondheid van omwonenden en bezoekers van de binnenstad. De maatregelen volgen op de spoedsluiting van de snackbar nadat de politie in de nacht van vrijdag 25 mei op zaterdag 26 mei een medewerker van de snackbar heeft aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij aanhouding in de snackbar was de medewerker in het bezit van meer dan 20 wikkels harddrugs. De aangehouden 20-jarige medewerker is inmiddels heengezonden. Hij blijft verdachte voor het onderzoek, dat nog niet is afgerond.

De overheid heeft veel aandacht voor ondermijnende criminaliteit. We noemen het 'ondermijning' omdat het onze rechtstaat ondergraaft; criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties. In dit geval wordt een horecapand gebruikt voor vermoedelijke drugshandel. Andere voorbeelden van ondermijning zijn hennepteelt, witwassen, fraude met subsidies of uitkeringen, cybercrime en belastingontduiking. Ondermijning kan naar de oppervlakte komen door intimidatie, geweld, misbruik van machtspositie van (groepen)personen en het creëren van afhankelijkheid(verslaving) en deze in stand te houden. Gemeente, Politie en Openbaar Ministerie, Belastingdienst en andere instanties zitten criminelen op alle mogelijke manieren dwars; met strafrecht, bestuurlijke maatregelen, plukken van crimineel vermogen, privaatrecht, toezicht en preventie.

Meer berichten