Gezamenlijke repetitie in Zwartebroek/Terschuuruw
Gezamenlijke repetitie in Zwartebroek/Terschuuruw (Foto: EG Zwartebroek)

CODA geeft concert: Blazen bij de buren

Amersfoort - In opvolging van Gluren bij de buren en Struinen in de tuinen is er ook in de blaasmuziek een variant bijgekomen: Blazen bij de buren, een initiatief van Muziekgezelschap CODA uit Amersfoort en de Chr. Muziekvereniging Elkander Getrouw uit Zwartebroek/Terschuur.

Beide verenigingen kwamen met elkaar in contact via dirigent Twan Stekelenburg van Elkander Getrouw, voormalig dirigent van CODA, waar nu dirigent Henk van den Berg voor staat. Vanuit de gedachte “Beter een goede buur dan een verre vriend” werd een samenwerking aangegaan om dit jaar 2 mooie concerten te organiseren. In januari vonden de eerste gesprekken plaats en konden de voorbereidingen beginnen.

Elkander Getrouw is een drumfanfare en een laagdrempelige vereniging, zodat ieder die muziek wil maken er terecht kan. Natuurlijk moet men wel over enige muzikale aanleg en gevoel voor ritme beschikken. De vereniging heeft een ommezwaai gemaakt naar de modernere hedendaagse muziek, zoals nummers van Jan Smit, Adele, maar heeft uiteraard af en toe ook “gouwe ouwe” nummers op het repertoire staan.

CODA, ook bekend als het gezelligste orkest van Amersfoort, is een muziekgezelschap dat bestaat uit blazers en slagwerk, maar heeft geen standaard harmonie- of fanfarebezetting maar heeft veel overeenkomsten met EG Zwartebroek. Ook CODA is een laagdrempelige vereniging waar iedereen welkom is (mits voorzien van enige muzikale aanleg) en waar een gevarieerd repertoire op de lessenaar staat.

Beide orkesten hebben de afgelopen maanden stevig gerepeteerd, zowel afzonderlijk als gezamenlijk. De gezamenlijke repetities vonden afwisselend plaats in de repetitieruimtes van Elkander Getrouw en CODA. De orkesten zullen naast een aantal eigen nummers ook enkele gezamenlijke stukken spelen. Dat betekent dat bezoekers, jong en oud, een zeer gevarieerd programma met herkenbare nummers kunnen verwachten.

Het eerste “Blazen bij de buren”–concert zal worden gegeven op zaterdagavond 16 juni in Speeltuinvereniging Soesterkwartier aan de Noordewierweg 271 in Amersfoort. Zaal open om 19.30, aanvang 20.00 en de toegang is gratis.

Meer berichten