Logo amersfoortnu.nl


Kids Festival Amersfoort. Foto: VoorBeeldig fotografie
Kids Festival Amersfoort. Foto: VoorBeeldig fotografie

Kids Festival Amersfoort stopt

Amersfoort - Na vijf mooie edities heeft de organisatie besloten te stoppen met Kids Festival Amersfoort. Het avontuur begon in 2013. “Wij wilden in Amersfoort een festival, speciaal voor kinderen, waarbij naast fun, ook de geschiedenis van Amersfoort en samenwerkingen met lokale instanties centraal staan. Dat is ons zeker gelukt”.

Een van de mooie samenwerkingen was met MBO Amersfoort. Studenten hielpen mee met de programmering, organisatie en uitvoering. Mbo’ers worden vaak onderschat qua kennis en kunde. Juist door te laten zien en te ervaren wat zij in hun mars hebben, hoopten wij om het onjuiste beeld van mbo-studenten weg te halen.

Dat Amersfoort een van de mooiste steden van Nederland is, weten wij natuurlijk. De kinderen uit Amersfoort weten vaak een stuk minder over de geschiedenis van eigen stad. Een van onze missies was, om kinderen op een leuke, toegankelijke manier hier meer bewust van te laten worden. Het beklimmen van onze Lange Jan, rondvaarttochten met de Waterlijn en speciaal ontwikkelde games zorgden ervoor dat de nieuwsgierigheid van de kinderen werd geprikkeld. En zo leerden de kinderen ook een stukje van de Amersfoortse geschiedenis.

Tijdens de festivals stonden fun en bewegen centraal. Van suppen in de grachten met XL Adventure, tot dansworkshops van Telekids Musicalschool op het plein. Het mooie van Amersfoort is, is dat veel lokale instanties open staan voor fijne samenwerkingen, waar wij enorm blij en dankbaar mee zijn.

Elting-Bloemsma: “Zonder al deze mooie samenwerkingen was het festival niet mogelijk geweest. En dat maakt Amersfoort ook zo sterk in festivals organiseren denk ik. Bedrijven staan enorm open voor samenwerkingen, elkaar helpen. Kijk hoeveel prachtige festivals Amersfoort heeft, dat is ongekend. Daar ben ik als Amersfoorter best trots op. Wat de toekomst ons brengt? Geen idee. Afgelopen jaar hebben wij achter de schermen meegeholpen met andere mooie kinderfestivals. Het leven is een grote speeltuin, dus wie weet waar dat toe leidt!”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten