Foto: Nienke Gorter

Lezing 'Pauperparadijs' een succes

Amersfoort - Pact Sam Sam, het Amersfoortse platform dat zich bezig houdt met armoedebestrijding, had Suzanna Jansen, schrijfster van de bestseller "Het Pauperparadijs" uitgenodigd om te vertellen over overerving van armoede van generatie op generatie. Jansen deed dit donderdag tijdens een netwerkbijeenkomst in de Johanneskerk aan de Westsingel. De boeiende lezing werd enthousiast ontvangen door een grote groep belangstellenden.

De auteur vertelde aan de hand van haar boek "Het Pauperparadijs" over het leven van haar voorouders. Van hoe zij woonden in de Drentse Veenhuizen waar een heropvoedingsexperiment was opgezet tot haar grootouders die zelfs nog in de twintigste eeuw te maken hadden met wonen-onder-toezicht. Het werd een persoonlijk en aangrijpende lezing.

Na afloop van de lezing ontstond een gesprek met de deelnemers over de schuldhulpverlening nu. "Wees je ervan bewust hoe jij je als hulpverlener verhoudt tot de persoon die in armoede leeft", gaf Jansen als tip. "Leef je in hoe het moet zijn om in zo'n moeilijke positie te zitten".

Er werden ook tien boeken verloot en één van de deelnemers won een kaartje voor het theaterspektakel "Het Pauperparadijs" dat 8 juli zijn premiere beleeft.

Meer berichten