Bewegend leren in het onderwijs!

Amersfoort - Het nieuw in Amersfoort gevestigde bedrijf ‘Vital Today’ introduceert in Nederland een nieuwe manier om “Bewegend leren” te stimuleren. Door kleine en stille bureaufietsen te plaatsen onder het bureau van leerlingen kun je bewegen en leren tegelijk! Dit bedacht ook de directeur van de basisschool obs De Springplank in Rumpt. Hij wilde fysieke activiteiten integreren in het lesprogramma. “Kinderen bewegen steeds minder en brengen hun dagen vooral zittend door”, aldus de directeur van obs de Springplank.

Door een subsidie van de gemeente heeft de school 8 DeskCycles kunnen kopen welke zijn verdeeld over 2 leslokalen. De keuze is op de DeskCycle gevallen omdat deze stil en betaalbaar zijn en er tevens geen nieuw meubilair aangeschaft hoeft te worden.

Jeroen van der Voort, directeur van Vital Today, heeft basisschool de Springplank bezocht en een rondleiding gehad in deze innovatieve school. Tijdens de lessen waren de kinderen heerlijk aan het fietsen en ze vonden het geweldig! Er hing zelfs een lijst met wie er aan de beurt was om op de DeskCycle te mogen fietsen. Toen hij vroeg: ”Wie zou er een eigen DeskCycle willen hebben” stak direct 90% van de kinderen hun hand op. “Heel leuk om ze zo enthousiast te zien over de DeskCycle en dat ze zo graag willen fietsen tijdens de les”, aldus Jeroen van der Voort.

In de Verenigde Staten is de “bewegend leren” trend al iets langer gaande en ook hier zijn zeer positieve ervaringen. Kinderen zijn meer geconcentreerd aan het werk, ze kunnen hun energie kwijt en vertonen rustiger gedrag in de klas. Ook blijken de effecten van sport en beweging een positief effect op de leerprestaties van kinderen te hebben. Hier wordt ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Wilt u meer informatie en mogelijkheden over de DeskCycle in de klas, kijk dan op www.vitaltoday.nl

Meer berichten