Onthulling bijzondere prullenbakken tijdens Zomerfeest in Vathorst

Amersfoort - Tijdens het Zomerfeest in winkelcentrum Vathorst op zaterdag 9 juni worden er twee bijzondere prullenbakken onthuld door wethouder Tigelaar. De prullenbakken zijn onderdeel van het project Keischoon033-Vathorst dat de afgelopen maanden in Vathorst is uitgevoerd. Kinderen van naschoolse opvang Partou hebben een speciale prullenbak beschilderd. Extra bijzonder is de prullenbak die is ontworpen door de 10-jarige Taeke Smink en vervaardigd door de leerlingen van Bouwmensen.

In het kader van het project hebben leerlingen van de afdeling Handhaving, Veiligheid en Toezicht van MBO Amersfoort, de afgelopen maanden een scan uitgevoerd op het winkelcentrum Vathorst. Zij brengen op 28 juni advies tot verbetering uit op het gebied van de zwerfafval problematiek.

De leerlingen van DOK12 waren weer op een hele andere manier actief bezig met het project. Zij hebben op 23 maart, kunst gemaakt van zwerfafval.

Het programma op zaterdag 9 juni start om 11.00 uur en ziet er als volgt uit:

·         De rappers vanYouth033 zingen de zwerfafvalrap!

·         Onthulling van de twee bijzondere prullenbakken door de wethouder

·         ROVA staat klaar met prikstokken en leuke afvalspelletjes

·         Expositie van zwerfafvalkunst gemaakt door leerlingen van DOK12

·         Zelf kunst maken van zwerfafval, onder begeleiding van een kunstenaar

·         Zwerfafval vissen uit de grachten van Vathorst met Sloepverhuur Vathorst en SUP via Lakesideup en met hapjes van Hart van Vathorst (opgeven via de kraam van Rova)

De activiteiten vinden plaats op de Cruquius en het Leeghwaterplein in Vathorst, Amersfoort.

Dit educatieve zwerfafvalproject is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Amersfoort, MBO Amersfoort HTV, Winkeliersvereniging Vathorst, het OBV, CNME Amersfoort, Hart van Vathorst, Dok12, Sight Landscaping, ROVA, Stater.

Matchpoint Zinvol zaken doen heeft dit project gecoördineerd.

Meer berichten