Brigitte Wendelgelst en Anja Bakker vonden elkaar voor Operation Bobbi Bear (Foto: Adriënne Nijssen)
Brigitte Wendelgelst en Anja Bakker vonden elkaar voor Operation Bobbi Bear (Foto: Adriënne Nijssen) (Foto: )

Benefietvoorstelling in Mannenzaal

Adriënne Nijssen

Opbrengst voor Bobbi Bear

"Al jarenlang volg ik het prachtige maar loodzware werk van Operation Bobbi Bear, een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu Natal, Zuid Afrika. Zij zorgen voor het redden, opvangen en begeleiden van seksueel misbruikte kinderen," vertelt Brigitte Wendelgelst. Ze is zo betrokken dat ze inmiddels oprichter en voorzitter van Stichting Bobbi Bear Nederland is.

Amersfoort - De kinderen die bij Operation Bobbi Bear binnenkomen krijgen een knuffelbeer. Met behulp van een permanent marker, pleisters en elastiekjes kan het kind vertellen wat hem of haar is overkomen. Zo wordt geprobeerd een traumatische ervaring te voorkomen. Vervolgens wordt geprobeerd het kind bij een pleeggezin geplaatst en verder begeleid. "Helaas wordt de situatie steeds schrijnender. De organisatie kan niet eens meer de basisbehoeften als eten en kleding verstrekken. Dat gaat ze aan het hart. Daarom organiseer ik een benefietvoorstelling in Amersfoort," vertelt Brigitte.
Brigitte wist hiervoor Carla Regina te strikken. Carla is klassiek geschoold als mezzosopraan maar ze heeft ook theater gedaan. Op 11 mei jl. stond ze in de finale van het Kleinkunstfestival in Utrecht. "En wat nog belangrijker is, Carla komt regelmatig in Zuid-Afrika en kent de organisatie Bobbi Bear persoonlijk," zegt Brigitte. "Ze werkt graag mee aan deze avond waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Operation Bobbi Bear Zuid-Afrika."
Brigitte zocht contact met Anja Bakker, beheerder van de Mannenzaal. "Ik vind het ontzettend leuk om hier aan mee te doen. Ik faciliteer dit graag," zegt Anja. "Het is een kleine organisatie. De financial manager is ook de veldmanager, ze doet eigenlijk alles. Er blijft helemaal niets aan de strijkstok hangen omdat Carla het geld zelf gaat brengen."
"Marco Borsato heeft op zijn website een rubriek 'Goed doen' en daar heeft hij een artikel over deze organisatie geschreven," vertelt Anja. "Een avond vol passie en naar huis met een goed gevoel vanwege het steunen van Bobbi Bear? Dan moet je beslist komen," zegt Brigitte.

Meer berichten