Stochelo Rosenberg
Stochelo Rosenberg (Foto: Robin Señorón)

Showroomconcert Peter Beets & Stochelo Rosenberg

Amersfoort - Stichting Amersfoort Jazz is trots op haar nieuwe sponsor Citroën Emerpark in Vathorst Amersfoort en organiseert speciaal ter gelegenheid hiervan een gratis toegankelijk showroomconcert in het weekeinde voor het festival. Op zaterdag 19 mei kan iedereen vanaf 14.00 uur genieten van Stochelo Rosenberg en het trio van Peter Beets. Centraal staat de muziek van de beroemde ‘Hot Club de France’. Jazzgrootmeesters als Django Reinhardt en Stephan Grappelli worden tijdens het concert belicht, maar ook zal Stochelo vertellen over de unieke wijze waarop de hedendaagse zigeunerfamilies elkaar de traditie van deze muziek doorgeven.

Jazzpianist Peter Beets tourt wereldwijd en oogst overal lof en bewondering. Stochelo Rosenberg is een virtuoze gipsy-jazzgitarist, internationaal bekend van het Rosenberg Trio. De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze twee musici staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een aanstekelijke en swingende muziekshow.

De aanwezige gasten kunnen een proefrit maken in een van de aanwezige DS-modellen. Amersfoort Jazz heeft 100 kaarten beschikbaar gesteld voor de theatervoorstelling LOUIS! What a Wonderful World tijdens Rabobank Amersfoort Jazz in Flint op vrijdag 25 mei. Iedereen die deze middag of in de week voor het festival een proefrit maakt krijgt twee kaarten voor dit concert aangebonden door Citroën en Amersfoort Jazz. Voor kinderen zijn er gratis kaarten beschikbaar voor het kinderprogramma van het festival op zondagmiddag 28 mei. Voor het hele programma check www.amersfoortjazz.nl

Het concert vindt plaats aan de Hanzeboulevard 24 in Amersfoort en de eerste set start om 14.00 uur. U kunt elk gewenst moment al binnen lopen, er is voldoende te bewonderen.

Meer berichten