Foto: De Bezige Bij

Lezing Wim Hazeu over 'Lucebert'

Amersfoort - Woensdag 16 mei presenteert De Algemene Boekhandel een lezing met Wim Hazeu over zijn boek 'Lucebert'. De avond zal muzikaal begeleid worden door jazzsaxofonist Peter Lieberom.

'Lucebert' is het complexe levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is een verhaal over het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten. Een verhaal over de dichters en kunstenaars die hem omringden. Deze meeslepende en onthullende biografie vertelt over oorlog, liefde en over de avonturen van Lucebert in onder andere Amsterdam, Berlijn en Spanje. Wim Hazeu (1940) was na zijn studie Nederlands werkzaam als journalist, radio- en televisieprogrammamaker en uitgever. Hij publiceerde naast verschillende romans en dichtbundels omvangrijke biografieën van onder andere Achterberg, Slauerhoff en Vestdijk.

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort. Aanvang: 20.00 uur.Entree: € 11. Reserveren noodzakelijk: info@algemeneboekhandel.nl

Meer berichten