Proef Amersfoort is deels aangepast aan de nieuwe locatie, met duurzame houten paviljoens ontworpen door Pop Up Pallets. (Foto: artist impression, PA)
Proef Amersfoort is deels aangepast aan de nieuwe locatie, met duurzame houten paviljoens ontworpen door Pop Up Pallets. (Foto: artist impression, PA)

Proef Amersfoort op Oliemolenhof

De voortzetting van Proef Amersfoort op de Oliemolenhof in de Nieuwe Stad is ontstaan uit een samenwerking van twee Amersfoortse bedrijven. Timo Braeken van Zinin! Events en meubelontwerper Egbert van Triest van Pop Up Pallets zochten elkaar op om te voorkomen dat Proef ter ziele zou gaan. Van 9 tot en met 13 mei staan regionale restaurateurs paraat om de Proef-bezoekers van de hapjes en drankjes te voorzien.

Amersfoort - De organisatie heeft gekozen voor De Nieuwe Stad, waar Proef in voorgaande jaren, in de aangrenzende voormalige Prodentfabriek al twee keer een Winterproef hield. In De Nieuwe Stad op de Oliemolenhof is veel bewegingsruimte, rondom zijn goede parkeervoorzieningen en voor de bezoekers is de locatie eenvoudig lopend te bereiken vanuit de historische binnenstad. Daarnaast is de Oliemolenhof gekozen als locatie om zijn ruimte en openheid, waar de zakelijke bezoeker kan netwerken, individueel of in een groep, en de particuliere bezoeker gastronomisch kan genieten en relaxen met vrienden of familie.

Proef Amersfoort is deels aangepast aan de nieuwe locatie, met duurzame houten paviljoens, ontworpen door Pop Up Pallets die volledig fairmade zijn, met een open, eigentijdse uitstraling en bovendien eenvoudig opnieuw te gebruiken in welke vorm dan ook. In De Nieuwe Stad en op andere locaties binnen Amersfoort (en daarbuiten) heeft Pop Up Pallets modulair meubilair voor bedrijfsgebouwen, standbouw en evenementen ontworpen en geproduceerd. Denk hierbij aan de Amersfoortse Bierwinkel Hop, Seats to Meet locatie Meet & Discover!, Restaurant Het Lokaal en Meetingcentrum De Eenhoorn. Draagbaar en mobiel eventmeubilair zijn verzamelbegrippen waarmee in de evenementbouw wordt bedoeld dat de paviljoens snel en eenvoudig zijn op te bouwen, te vervoeren en makkelijk opgeslagen kunnen worden.

Mobiel eventmeubilair is een duurzaam alternatief voor traditionele eventbouw waarbij een paviljoen wordt gebouwd voor eenmalig gebruik. De mobiele paviljoens kunnen als bouwpakket worden opgezet en afgebroken. De deelnemende regionale restaurateurs en horecabedrijven hebben zeer diverse keukens en zijn vijf dagen lang een culinaire gastheer voor de stad Amersfoort. Het evenement is deels aangepast aan de nieuwe locatie, maar de bewezen formule blijft 'smaakmakend' en 'spraakmakend'.

Van 9 tot en met 13 mei, rond Hemelvaartsdag dus staan de regionale restaurateurs paraat om de bezoekers van hapjes en drankjes te voorzien. Zie voor tijden en meer op www.proefamersfoort.nl.

Meer berichten