Foto: Rechtenvrij

Finale concert Keuris Componisten Concours in Flint

Amersfoort - Zaterdag 12 mei vindt de derde editie van het Keuris componisten concours plaats in Flint. Zes composities van componisten van over de hele wereld klinken tijdens het feestelijk orkest.

Componisten vanuit de hele wereld hebben hun composities kunnen opsturen en hiervan zijn er zes uitgekozen die gehore worden gebracht tijdens het Finale Concert in Flint. De gekozen componisten zijn: Uri Brener met ‘Triptych’, Fabio Massimo Capogrosso met ‘Un Breve Racconto Notturno’, Ting-Chuan Chen met ‘Hymn to the Earth’, Žiga Stanic met ‘A Trip to the Zoo’ , Kai-Young Chan met ‘Seeking, Searching’ en Edwin Sung met ‘An Overture to the Proms’.

De gekozen composities zullen worden gespeeld door het Keuris Ensemble en het Amersfoorts Jeugd Orkest. Dit jeugdorkest wordt al jaren lang gezien als de beste van Nederland en speciaal voor deze avond zijn er drie extra orkestleden uitgekozen om mee te spelen. Deze jonge musici hebben een strenge selectie doorstaan tijdens de Keuris Voorspeeldagen en zullen de weken voorafgaand aan het concert worden gecoacht door professionele musici en de genomineerde componisten.

In de pauze van het concert gaat het publiek zelf ervaren hoe het is om een muziekstuk te componeren met een orkest. Na het concert zal er een prijsuitreiking plaatsvinden waar acht verschillende prijzen in verschillende categorieën zullen worden uitgereikt aan de genomineerde componisten. De presentatie van de avond wordt gedaan door Mike Boddé.

Workshop ‘In de knop’
Anders dan de voorgaande jaren is dat er dit jaar ook een middagprogramma is voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Tijdens de workshop ‘In de knop’ gaan zij een muziekstuk componeren samen met orkestleden van het Amersfoorts Jeugd Orkest.

Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.

Meer berichten