Sint-Joriskerks culturele en kunstzinnige zomeropening

Amersfoort - De Sint-Joriskerk opent haar deuren van mei tot oktober voor een culturele en kunstzinnige zomeropening. Er is deze zomer namelijk meer te zien dan de mooie buitenkant van het imposante bouwwerk. Zo kun je het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen, allemaal binnen het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. De aftrap wordt gedaan door Jip Wijngaarden met haar tentoonstelling “De Joodse Weg” van 2 mei tot en 29 juli. Amersfoortse kunstenaars zullen schitteren van 31 juli tot 6 september in de expositie “Tijd en Eeuwigheid”. Marco Boer zal aquarellen van orgels in monumentale kerken exposeren van 8 september tot 20 oktober. Tegelijkertijd is er ook de fototentoonstelling “Cas Oorthuys in Amersfoort” te bewonderen.

Adres: de Sint-Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort. Meer informatie op: www.verhuurjoriskerk.nl. Daar is ook te vinden op welke dagen de Sint-Joriskerk is gesloten in verband met verhuur.

Meer berichten