Foto: Gerda van Velzen

Vocalgroup Jammin' naar finale Nederlands Koorfestival

Amersfoort - Vocalgroup Jammin’ uit Amersfoort heeft tijdens de voorrondes van het Nederlands Korenfestival genoeg punten behaald om een van de wildcards te bemachtigen voor de landelijke finale op zaterdag 2 juni in Hengelo.

Jammin’ deed in Hilversum buiten mededinging mee voor de titel ‘Beste koor van de provincie’ in de provincie Noord-Holland. Hier werd met 248 punten van de 300 punten het hoogst aantal punten van de dag behaald en mag het koor zich nu twee jaar lang ‘NKF kwaliteitskoor’ noemen. Met het behaalde aantal punten bleef Jammin’ ook voor de winnaar van de eigen provincie Utrecht: Bravour. Zij behaalden 240 punten.

Het Nederlands Koorfestival is een tweejaarlijkse zoektocht naar ‘Het Beste Koor van Nederland’ en is door de omvang de grootste nationale korenwedstrijd. Het was voor het eerst dat Jammin’ deelnam aan deze wedstrijd. Tevens zal het de laatste keer zijn dat ze hier zullen staan met hun dirigent Ruben Smits. Het was dan ook een fijne verrassing dat dit optreden recht gaf op de finale. “Dit is meteen het ultieme afscheidscadeau en een mooie afsluiting van onze gezamenlijke groei,” aldus Smits. “Ik ben hartstikke trots op dit behaalde resultaat en nu natuurlijk ook competitief om alles er uit te halen tijdens de finale!”

Na de finale op 2 juni is Jammin’ ook snel weer te zien met een eigen optreden in Amersfoort. Op 16 juni zullen zij in het KAdECafé een dubbelconcert verzorgen met NeXT Level uit Oss. NeXT Level is ook een koor dat onder leiding staat van Ruben Smits en deze samenwerking is tevens het afscheidsconcert van de dirigent. Meer info vind je op www.jammin-vg.nl.

Meer berichten