Foto: eigen foto

Timon Bakker (8) wint BPD Fotowedstrijd Kids

Amersfoort - Waar spelen kinderen het liefst buiten? Om dat uit te zoeken organiseerde gebiedsontwikkelaar BPD in samenwerking met het Kennislab voor Urbanisme en vakblad Stedelijk Interieur de BPD Fotowedstrijd Kids. De prijsuitreiking vond plaats op 18 april. De zelfgebouwde hut op de winnende foto van Timon Bakker uit Amersfoort laat zien, net als veel andere inzendingen, dat rommelige en avontuurlijke openbare ruimte populair is onder kinderen.

Op de vrolijke foto van Timon Bakker staat een zelfgemaakte hut. ‘Wij hebben kinderen uit het hele land uitgedaagd de plek op de foto te zetten waar zij het liefst buitenspelen. De winnende foto van Timon laat buitenspelen zien zoals het bedoeld is. Wat wij als ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, ontwerpers en architecten kunnen leren van de 35 inzendingen, is dat wij misschien niet alle speelplekken in de buurt helemaal uit moeten denken. Veel foto’s laten een zelfgebouwde hut, een plek in de natuur of een skatebaan zien. Rommelige en avontuurlijke openbare ruimte blijkt populair onder kinderen’, aldus Edward Zevenbergen, directeur projecten bij BPD en juryvoorzitter. De jury bestond uit Yvonne Franquinet (directeur ARCAM), Jan-Willem Wesselink (hoofdlaborant Kennislab voor Urbanisme), Martin Zuithof (hoofdredacteur Stedelijk Interieur) en Kilian Idsinga (beeldredacteur Stedelijk Interieur).

Met eigen ogen zien waar kinderen het liefst buiten spelen? Alle inzendingen zijn onderdeel van een reizende tentoonstelling die onder meer te zien zal zijn in het hoofdkantoor van BPD in Amsterdam, het Kennislab voor Urbanisme en op het Landelijk Congres voor Openbare Ruimte. De vijf winnende foto’s krijgen extra aandacht in de tentoonstelling. Naast Timon Bakker, die een hover board won, vielen er nog vier andere kinderen in de prijzen. De tweede prijs ging naar Roos de Ridder (6 jaar) uit Rotterdam. Haar foto, ook een zelfgemaakte hut, laat goed zien dat kinderen in staat zijn zelf invulling te geven aan de publieke ruimte. Zij won een instant camera. De derde prijs was voor Elin Overpelt (8 jaar) uit Heerhugowaard. Haar foto is technisch erg goed en laat een hockeyster zien op een hockeyveld. De vierde prijs ging naar Lotte de Ridder (8 jaar) uit Rotterdam. Op haar foto staat een grote klimboom. De vijfde prijs was voor Katja Karbet (13) uit Almere Poort. Zij staat zelf stoer op de foto met haar skateboard en geeft aan graag ‘gewoon’ op straat te spelen. De derde, vierde en vijfde prijs waren tickets voor Walibi. Tot en met 18 maart konden kinderen tussen de 6 en 13 jaar uit het hele land een foto insturen. Houd http://www.kennislabvoorurbanisme.nl/project/bpd-fotowedstrijd-kids/ in de gaten voor de actuele expositie locatie.

Meer berichten