Amerena: Precies verkeerd

Aha, jullie hebben dat in Amersfoort dus ook, dat als er een naam moet worden bedacht, er exact de verkeerde keuze uitrolt. Hoe is dat toch mogelijk?

Hier in Almere hebben we een organisatie waar vooral mensen met een 'afstand tot de arbeidsmarkt' werken. Toen er een naam voor moest worden bedacht, rolde daar uit: de Tomin Groep. O, zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt to min? Dacht het niet. Het is natuurlijk ook zo niet bedoeld, exact het omgekeerde is natuurlijk bedoeld. En terecht. Maar waarom dan toch deze keuze gemaakt. Ik kan er niet bij.

En dan lees ik per ongeluk over jullie Amerena. Het zal toch niet waar zijn, zeker? Amerena, zeg dat nu eens een paar keer hardop? Hoort dan niemand, dat dit de gedachten precies de verkeerde kant op stuurt? Zo van: 'O, Amehoela was al vergeven?' Of: 'Ik snap toch zeker zelf wel waar ik mijn zwembroek moet doen? Precies, Amereet ja.'

Ik neem aan dat jullie allemaal trots zijn op de prachtige nieuwe accommodatie. Net zoals wij in Almere blij zijn met de Tomin Groep. Maar wat is er op tegen om dat ook een beetje in de naam tot uitdrukking te laten komen? Waarom moet dan opeens precies het omgekeerde worden gezegd?

Ik heb hier een pet, daar kan het zo in.

Groeten uit Almere,

Otto Treurniet

Meer berichten