Eerste expositie in Kunsthuis Glue

Amersfoort - Kunsthuis Glue is een nieuw initiatief van de kunstenaars Anders Wolhar en Hilde Paalvast. Zij hebben een deel van hun atelier aan de Kleine Koppel omgezet tot expositieruimte.

“Al jaren dromen wij er van om hier een artistieke hotspot te maken. Als kunstenaar heb je daarvoor niet altijd de middelen. Het plan heeft nu lang genoeg op de plank gelegen. We gaan beginnen!” Dit doen de kunstenaars op een onconventionele manier. Er moet nog heel wat gebeuren aan het pand om er de uitstraling aan te geven die het nodig heeft. Toch kiezen zij er voor om ‘gewoon te beginnen’. En beginnen doen ze: vijf Amersfoortse kunstenaars exposeren drie weken lang hun parels aan het kunstminnend publiek.

Het werk dat tijdens deze Sneak Preview te zien is, kenmerkt zich in gedetailleerde afwerking, kleurrijkheid en diversiteit. De kunstenaars die hun werken tentoonstellen zijn: fotograaf en stylist Yvette Leur. In haar werk laat Yvette de mooie kanten van de wereld zien. Haar foto's zijn vaak sprookjesachtig - soms indringend - maar altijd kleurrijk. Graffiti kunstenaar Daniël van de Haterd verheft graffiti naar een hoger level. Street art maar dan op doek. In zijn werk is beweging, kleur en licht altijd aanwezig. De derde kunstenaar die mee doet aan deze expositie is Anna Skubisz. Zij maakt prachtige sculpturen in kwetsbare materialen. Door die kwetsbaarheid komen haar dierfiguren tot leven. Ook de initiatiefnemers van Kunsthuis Glue zijn vertegenwoordigd in deze expositie glaskunst van Hilde Paalvast en bronzen beelden van Anders Wolhar.

De expositie is te bezoeken van 12 t/m 29 april. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Adres: Kleine Koppel 62.

Meer berichten