Foto: Repaircafé

Hoogland start eigen Repair Café

Amersfoort - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Dorpshuis de Neng organiseert op Zaterdag 14 april het allereerste Repair Café van Hoogland.

In Dorpshuis de Neng aan de Engweg 7, draait het op 14 april allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, maakt kans op een geslaagde reparatie.

Door repareren te promoten, wil Dorpshuis de Neng helpen de afvalberg te verkleinen. In Nederland gooien we veel weg, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Samen repareren kan leiden tot leuke contacten in de buurt.

En natuurlijk leidt repareren ook tot geld en kostbare grondstoffen besparing. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk en makkelijk is.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, zie ook de site Repaircafe.nl.

Dorpshuis de Neng organiseert hierna elke 2e zaterdag van de maand een Repair Café in Hoogland.

Meer berichten