Cursus Verbeelden zoals jij dat wilt mooi afgerond

Amersfoort - De onlangs afgeronde cursus Verbeelden zoals jij dat wilt was een initiatief van Rogaat ter Wal, creatieve geest met een groot hart voor mensen die net even wat meer kunnen gebruiken en beeldend therapeut.

De bezuinigingen die een paar jaar geleden in gang gezet werden in de GGZ hebben ervoor gezorgd dat er veel mogelijkheden voor deze doelgroep zijn verdwenen. Zij zocht een ingang om mensen die over weinig financiële middelen beschikken toch aan een creatieve cursus mee te kunnen doen. In haar zoektocht kwam zij uit bij Indebuurt033, dat subsidies verstrekt aan initiatieven waarin buurtgericht activiteiten georganiseerd worden voor hun wijkbewoners. In 2017 heeft zij voor de wijk Leusdenkwartier, Bergkwartier en Vermeerkwartier een subsidie gekregen en kon de cursus starten in de Driehoek met twaalf deelnemers. Het was een groot succes dat eindigde in een expositie. Voor 2018 is er een nieuwe subsidie aangevraagd maar dan voor Kruiskamp, De Koppel, Stadskern en De Zonnehof. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe start in januari met negen deelnemers in De Witte Vlinder aan de Van Galenstraat.

In de cursus van 12 weken werden vier verschillende technieken aangeboden: schilderen, druktechniek, klei en speksteen. Iedere deelnemer kon proeven van deze technieken. Je werd gestimuleerd te experimenteren en te verdiepen in een van de technieken die je het meest aansprak.

Meer berichten