'Werken van Postbode Zeeg' in Mannenzaal

Amersfoort - Nog tot en met zaterdag 14 april is een bijzonder kunstwerk te zien in de Mannenzaal aan de Westsingel. Op de achterwand van de Mannenzaal hangt een paneel met 168 kleine, kleurrijke schilderijtjes. Het kunstwerk roept vragen op: wie zijn deze mensen, wie heeft ze geschilderd en wat is het verhaal erachter?

De geheimzinnige Postbode Zeeg wordt al jaren opgesloten gehouden in de ijskelder van landgoed Oud-Almijnisweerd, in de omgeving van de stad Utrecht. Hier heeft hij de tijd genomen om van alle mensen waar hij ooit een brief van in handen heeft gekregen, een portret te schilderen. Door een brief van deze man weten we dat hij deze portretten deponeert aan de buitenwereld door ze door de brievenbus naar buiten te gooien. Een merkwaardig verhaal dat veel vragen oproept. Hebben ijskelders brievenbussen? Waar ligt Oud-Almijnisweerd precies? Wat wil de Postbode hiermee bereiken? En waarom hebben sommige schilderijtjes geen afbeelding?

De samensteller van de expositie heeft uit het werk van de Postbode een selectie gemaakt van meer dan honderd portretten. Dit levert een wand op gevuld met kleurige kleine paneeltjes waarop allerlei mensen te zien zijn uit allerlei landen, uit allerlei eeuwen. Deze tentoonstelling is echter niet alleen bedoeld om de toeschouwer te laten oordelen over het werk van Postbode Zeeg, maar ook om zichzelf te herkennen. Het kan zijn dat de Postbode u een brief heeft bezorgd en in dat geval kent u de geheimzinnige postbode en kunt u ons iets meer vertellen over hem of zijn schimmige verblijfplaats.


Locatie: Mannenzaal, Westsingel 47, Amersfoort. De tentoonstelling is geopend t/m 14 april. Openingstijden: van 11.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.zeeg.one of per telefoon: 06 - 31044557.

Meer berichten