Nueva Manteca
Nueva Manteca (Foto: Marcel Boshuizen)

100% latin jazz met Nueva Manteca

Amersfoort - De legendarische band Nueva Manteca is terug in al zijn glorie - een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Cuba, Duitsland en Venezuela. Woensdag 11 april staan zij in Stadscafé de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie). Nueva Manteca bestaat uit trompettist Oscar Cordero, saxofonist Ben van den Dungen, pianist Marc Bischoff, bassist Samuel Ruiz, percussionist Nils Fischer en drummer Mark de Jong.

De band tekende voor maar liefst twaalf albums, onder andere uitgebracht door het fameuze Blue Note label. Nueva Manteca speelde op festivals, podia en clubs over de hele wereld, waaronder vele malen op North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden in Puerto Rico Heineken Jazz samen met Paquito D'Rivera en Michel Camilo. Ook beroemdheden zoals Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató en Luis Conte traden op met de band.

Nueva Manteca is net terug uit Colombia waar zij voor duizenden mensen in grote zalen speelden. En nu weer terug in Nederland zorgen de mannen voor een virtuoze, flitsende en warme muzikale latin jazz avond pur sang!

Stadscafé de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Meer berichten