Kika Sprangers
Kika Sprangers (Foto: Vincent Waal)

Saxofoontalent Kika Sprangers op Stadspodium De Observant

Amersfoort - In Nederland staat momenteel een nieuwe generatie talentvolle jazzartiesten klaar de podia te bestormen. Een van de meest succesvolle daarvan is saxofoniste Kika Sprangers. Zij staat woensdag 4 april met haar quintet bij Stadspodium de Observant. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie). Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (1994) werd in 2015 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Dit orkest toerde twee jaar door Nederland en stond o.a. op North Sea Jazz, in het Bimhuis en werkte samen met het Metropole Orkest. Vorig jaar rondde ze haar Bachelor of Music met een '9 met onderscheiding' af aan het conservatorium bij Marc Scholten en Toon Roos.

Sinds ruim drie jaar schrijft ze haar eigen stukken die ze momenteel uitvoert met haar eigen formaties. In haar spel en stukken laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevige groove. Met haar bandleden Benjamin Torbijn (drums), Danny van Ruitenburg (basgitaar), Manuel Wouthuysen (piano), Eric Brugmans (gitaar) zoekt ze de verbinding tussen elektronische en akoestische klanken op.

In februari 2017 verscheen haar eerste EP 'Leaves of Lily' met onder meer live-opnames van haar concert in Tivoli Vredenburg Cloud Nine met haar Large Ensemble, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten (die de rol van strijkers aannemen) en een blazerssectie (basklarinet, hoorn, trompet en fluit). Vorig jaar speelde ze met haar Large Ensemble op het Injazz festival en met haar kwintet bij Vrije Geluiden. Daarnaast gaf ze onder andere twee concerten met het Large Ensemble op het Grachtenfestival. Kika is geselecteerd als Young VIP 2018. In het voorjaar van 2018 doet zij een tour langs vele gerenommeerde jazzpodia in Nederland. Een van de eersten in die serie is dit optreden bij de Observant.

Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Meer berichten