Oproep aan fotografen

Amersfoort - Een Amersfoorts duo gaat expositieruimte in Café De Lieve Vrouw cureren en roept geïnteresseerde fotografen op.

Fotografietalent, ruimte en een groot publiek bieden in Amersfoort; De Lieve Vrouw, fotograaf Remko Schotsman en curator Róman Kienjet gaan er werk van maken vanaf 14 maart. Amersfoort kent een zeer actieve en interessante fotografiescene, De Lieve Vrouw heeft een bij uitstek voor fotografie geschikte expowand. Uit deze combinatie moet meer te halen zijn, zo vonden Friederike Weisner, directeur-bestuurder van De Lieve Vrouw, Remko Schotsman en Róman Kienjet. Vanaf maart realiseren beide heren als curatoren beurtelings een expositie. Ze zullen daarbij de dialoog onderling aangaan en ook het publiek en de makers daartoe aanzetten.
Directeur Friederike Weisner legt met deze samenwerking de focus op fotografie. “Deze kunstvorm heeft een duidelijke relatie met film als onderdeel van onze huidige beeldcultuur, sluit goed aan bij onze activiteiten en onze programmering; waarin we ook permanent op zoek zijn naar een dialoog”. Schotsman en Kienjet roepen geïnteresseerden op met hen contact op te nemen.

De eerste geplande tentoonstelling Back Stage van Carla Kogelman (winnaar Zilveren Camera 2018 in de categorie sport) is te zien vanaf woensdag 14 maart en bestaat uit een aantal zwart-wit portretten van acteurs (m/v) voor aanvang van de voorstelling. Vastgelegd op een kwetsbaar moment en gefotografeerd tijdens het Nederlands Theater Festival te Amsterdam in de periode 2011-2015.

Voor contact en vragen aangaande de tentoonstellingen: remkoschotsman@gmail.com of romankienjet@gmail.com.

Meer berichten