In de Knop
In de Knop (Foto: Boris Lemereis)

In de Knop: de jongste componistendag

Amersfoort - Zondag 4 maart vindt de tweede editie van ‘In de Knop’ – de jongste componistendag plaats in de Observant in Amersfoort. Deze dag biedt de jongste componisten (4 t/m 18) jaar een podium om hun eigen werk te laten horen én biedt de kans om voor juist voor het eerst kennis te maken met wondere wereld van componeren & improviseren.

De Amersfoortse componist en pianist Anne-Maartje Lemereis is initiatiefnemer van deze dag. Zij startte ‘In de Knop’ omdat ze merkte dat haar eigen leerlingen behoefte hadden aan een podium voor hun eigen muziek: "Ik herinner me van vroeger ook nog goed dat ik het liefst overal mijn eigen composities voorspeelde. ‘In de Knop’ biedt nu dat podium, zonder wedstrijdelement, aan alle jongeren die willen komen spelen".

Niet iedereen is al op jonge leeftijd componist of speelt al een instrument, maar ook dan is er meer dan genoeg te beleven tijdens ‘In de Knop’! Zo zijn er workshops om kennis te maken met het zelf maken en bedenken van muziek, er zijn componisten aanwezig die helpen bij het noteren van de bedachte muziek, er is een kunstenares om te helpen de nieuwe muziek te illustreren en iedereen kan zijn eigen instrumentje komen knutselen.

Anne-Maartje: "'In de Knop' laat op een speelse, laagdrempelige manier zien wat er allemaal mogelijk is. Je mag meteen zelf maken, maar je kunt ook gewoon komen kijken en luisteren. Daarnaast presenteren we een paar bijzondere samenwerkingen. Samen met zangeres Elea Bekkers heb ik twee korte films gemaakt op eigen muziek. De hoofdrollen in deze films worden vertolkt door jong acteertalent uit de regio. Zo hopen we alle jonge makers te inspireren en te laten zien dat álles wat je bedenkt mogelijk is en gemaakt kan worden."

‘In de Knop’ krijgt dit jaar bovendien een bijzondere vervolgworkshop tijdens de finale van de Keuris Composers Contest op zaterdag 12 mei in Flint!

Toegang en deelname zijn geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.indeknop.com Vragen? indeknop@gmail.com

‘In de Knop’ – de jongste componistendag
Zondag 4 maart – 13.00-16.00 – Observant – Stadhuisplein 7 – Amersfoort

Meer berichten