Foto: Toeters & Bellen

Kinderconcert Babar de kleine olifant

Amersfoort - Zondag 4 maart presenteert Toeters & Bellen Babar de kleine olifant. Het kinderconcert, met muziek van de Franse componist Poulenc, start om 12.15 uur in De Observant en wordt uitgevoerd door Corien van den Berg (piano), Wim Markus (fluit), Lidia van der Vegt (hobo), Marnix van den Berg (klarinet) en Rosanne Rippen (fagot).

Het kleine olifantje Babar raakt zijn moeder kwijt, verdwaalt en komt in de stad terecht. Gelukkig neemt een oude dame hem onder haar hoede. Wanneer Babar na verloop van tijd per toeval zijn oude olifantenvriendjes Arthur en Céleste ontmoet, keert hij terug naar de jungle en wordt er koning van de olifanten.

Het verhaal Babar is van de schrijver Jean de Brunhoff. De Franse componist en pianist Francis Poulenc (1899-1963) schreef er voor er zijn neefjes en nichtjes pianomuziek bij. Hiervan heeft componist Peter Greve een mooie bewerking voor piano met blazers gemaakt.

Tijdens het kinderconcert in de Observant wordt het verhaal verteld door Sylvia Greve-Peters met de originele tekeningen van Jean de Brunhoff ter illustratie.

Praktische informatie
Datum : zondag 4 maart
Aanvang: 12.15 uur (Observant open vanaf 11.45 uur)
locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Leeftijd: 4+
Entree: volwassenen € 5,- en kinderen € 3,50
Reserveren gewenst via: www.observant.nl

Over Toeters & Bellen
Toeters & Bellen wil kinderen en hun ouders op een toegankelijke manier laten kennismaken met de magie van (klassieke) muziek door concerten te organiseren die passen bij de beleving van kinderen en met een vriendelijke prijs. www.toeters-bellen.nl

De kinderconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Stadscafé De Observant , het KF Hein Fonds en de Gemeente Amersfoort.

Meer berichten