Lezingen over Jan Terlouw

Amersfoort - In het kader van de Boekenweek (met als thema “Natuur”) start Jennifer Luitsz op maandag 5 maart met haar lezingenreeks over Jan Terlouw. De lezingen vinden plaats in de vier Huiskamerbibliotheken van Amersfoort, te weten de Amerhorst, Nijenstede, de Koperhorst en de Liendert. Ook wijkbewoners zijn van harte welkom om de lezingen gratis bij te wonen.

‘De natuur, daar horen we bij, daar dragen we mede verantwoordelijkheid voor. Die moet in al zijn rijkdom worden bewaard voor hen die na ons komen’, aldus Jan Terlouw. De nu 86-jarige Terlouw heeft zich zijn leven lang ingezet voor bescherming van de natuur. Eerst als natuurkundige, later als politicus en nu als schrijver. Hij schreef dit jaar het Boekenweekessay over het thema “Natuur”. Wie is deze man, wat drijft hem en – vooral – wat wil hij ons vertellen? Daar gaan deze lezingen over.

Data lezingen
De lezingen vinden plaats in de vier Huiskamerbibliotheken. De eerste lezing vindt plaats op maandag 5 maart om 15.00 uur in de Amerhorst. De tweede lezing is op maandag 12 maart in Nijenstede om 10.15 uur. Op vrijdag 16 maart geeft Luitsz om 10.15 uur haar derde lezing in de Koperhorst en op donderdag 22 maart om 15.15 uur de vierde in de Liendert. Aanmelden voor de lezingen is niet nodig.

Meer berichten