Corrie van Binsbergen (l.) en Ellen Deckwitz zijn geen vreemden van elkaar. (Foto: Jaya Pelupessy)
Corrie van Binsbergen (l.) en Ellen Deckwitz zijn geen vreemden van elkaar. (Foto: Jaya Pelupessy)

Lezersactie: 'Olijven moet je leren lezen'

Amersfoort - 'Olijven moet je leren lezen' is een perfecte pas de deux tussen de leukste dichter van Nederland en de origineelste gitarist in jazzland. De voorstelling is zondag 11 maart te zien in De Lieve Vrouw en lezers van deze krant kunnen entreekaarten winnen.

Honderdduizenden Nederlanders schrijven gedichten, maar wie leest ze? Ellen Deckwitz, de leukste dichter van Nederland, komt naar De Lieve Vrouw voor een spoedcursus poëzie. Met 'Olijven moet je leren lezen' schreef zij een aanstekelijk en zeer toegankelijk boek waarin zij een lans breekt voor de poëzie. Op het podium doet zij dat nog eens dunnetjes over. De origineelste gitarist in jazzland, Corrie van Binsbergen, reageert hier muzikaal op en tovert er samen met de projecties van VJ Martijn Grootendorst een aantal 'korte films voor de oren' bij.
Corrie en Ellen zijn geen vreemden van elkaar. Eerder werkten zij al samen, onder andere in de productie 'Dansen op een glazen plafond' en tijdens de befaamde 'Brokkenballen' in de Boekenweek. Deze nieuwe voorstelling is een sprankelend drieluik waarbij Ellen Deckwitz het spits afbijt en aan de hand van werk van collega-dichters aan het publiek een spoedcursus poëzie geeft. Acht regels kunnen, volgens Ellen Deckwitz, de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm in één.

Stuur een mailtje

De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee vrijkaarten weg voor de muzikale literaire voorstelling 'Olijven moet je leren lezen' op zondag 11 maart 16.00 uur. Winnen? Stuur voor dinsdag 6 maart een mailtje naar
geerteke@lievevrouw.nl Prijswinnaars krijgen bijtijds bericht.

Meer berichten